Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Pune mreže: Runje prešao ''stotku'' u Lensu

Vedran Runje Lens
AFP
18.11.2009.
u 20:16

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Runje (33) za Lens brani od ljeta 2007. godine. Prethodno je u francuskoj ligi igrao još za Marseille čije je boje branio od 2001. do 2004. godine.

Prema izračunu Lensois.coma, internetskog portala koji pozorno prati zbivanja unutar kluba, Runje je, gledajući ligaške utakmice u Lensu, primio ukupno 101 gol u 81 odigranoj utakmici (računajući i nastupe u drugoj francuskoj ligi prošle sezone), dok je u dresu Marseillea primio ukupno 91 gol u 86 utakmica.

"Statistika govori da je Runjina statistika bila bolja u Marseilleu, ali valja uzeti u obzir da je Lens objektivno slabija momčad negoli je bio Marseille na početku desetljeća, kao i da je hrvatski vratar ostao odan klubu i u trenucima kada je ispao u drugu ligu (sezona 2007./'08.)", piše u komentaru.

Nakon 12 odigranih kola u Le Championnatu ove sezone Lens je na 17. mjestu ljestvice sa 12 osvojenih bodova i gol razlikom 11-20, a Runje je branio vrata svog kluba u svim utakmicama.

Međusobna utakmica Lensa i Marseillea na rasporedu je u 14. kolu Le Championnata 28. studenoga na stadionu Felix Bollaert.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije