Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOK IZ FRANCUSKE

PSG podmićivao nadređene za Zlatnu loptu kako bi Messiju osigurao pobjedu?

Zurich: Poznati doleze na dodjelu Zlatne lopte, Luka Modri?
EXPA/ Freshfocus/ Steffen Schmidt
06.01.2024.
u 23:18

Istraga se prvenstveno usredotočila na bivšeg direktora komunikacija PSG-a Jean-Martiala Ribesa, kojeg su optužili iz Glavnog inspektorata francuske policije

Francuski velikan Paris Saint-Germain optužen je da je lobirao kod organizatora dodjele Zlatne lopte, najprestižnije individualne nagrade u svijetu nogometa, kako bi osigurao pobjedu Lionelu Messiju u izboru za 2021. godinu.

Prema izvješću Le Mondea, dužnosnici PSG-a pokušali su utjecati na Pascala Ferrea, bivšeg glavnog urednika France Footballa i organizatora Zlatne lopte.

VIDEO Jakirović: Želimo dovesti Brekala i Hoxhu

Navodno su dužnosnici pariškog kluba pokušali dobiti podršku od Ferrea kroz razne usluge koje su mu nudili. U izvješću stoji da su se u klubu nadali da će Messi osvojiti trofej tijekom svog boravka u glavnom gradu Francuske.

Istraga se prvenstveno usredotočila na bivšeg direktora komunikacija PSG-a Jean-Martiala Ribesa, kojeg su optužili iz Glavnog inspektorata francuske policije.

"Ribes je dijelio ulaznice za nogometne utakmice PSG-a novinarima, političarima, izabranim dužnosnicima, članovima ministarskih kabineta i raznim umjetnicima i ljudima zaduženima za izbor Zlatna lopta", piše u izvješću Glavnog inspektorata nacionalne policije iz studenog 2023.

VEZANI ČLANCI:

Argentinac je za PSG igrao od 2021. do 2023., a u 75 utakmica upisao je 32 gola uz 35 asistencija. Tridesetšestogodišnji Messi potpisao je ugovor s Inter Miamijem u lipnju 2023. do ljeta 2025.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Zlatnu loptu osvajao je osam puta: 2009., 2010., 2011., 2012., 2015., 2019., 2021. i 2023. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije