Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet skupina

Prvi put u povijesti Lige prvaka 12 bodova ne jamči prolaz

Borussia Arsenal
Foto: nph / MuellerNordPhoto/PIXSELL
26.11.2013.
u 09:02

–– Pogodio nas je težak poraz od Bayerna, ali nemamo vremena za tugu. Idemo dalje, pred nama je Napoli i imperativ pobjede – kaže trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp.

U utorak su na rasporedu utakmice pretposljednjeg, 5. kola Lige prvaka u skupinama E, F, G i H. Plasman u daljnje natjecanje, u osminu finala, dosad su izborili madridski Atletico (skupina G) i Barcelona (skupina H), Atletico je sa četiri pobjede zajamčeno prvi u skupini, dok bi Barca prvu poziciju trebala osigurati u sljedeće dvije utakmice.

U utorak Barcelona gostuje u Amsterdamu kod Ajaxa, koji se sa Celticom i Milanom bori za drugu poziciju, ovaj škotsko-talijanski okršaj igra se u Glasgowu. Pobijedi li Milan, a istodobno Ajax kod kuće izgubi od Barce, tada će se talijanski klub već kolo prije kraja pridružiti Barceloni u osmini finala. Međutim...

Lennon: Pobijedit ćemo

– Još vjerujem u ulazak u osminu finala. Za ostvarenje sna potrebna nam je, naravno, pobjeda protiv Milana, ali i Barcelona mora “nešto” uzeti Ajaxu. Optimist sam jer znam da moja momčad još nije ove jeseni igrala najbolje što može. Možda je sad vrijeme za eksploziju, nadam se da ćemo osvojiti tri boda, Milan ove jeseni ne briljira – kaže menadžer Celtica Neil Lennon.

Zenit i Porto suparnici su za drugu poziciju u skupini G. Zenit će ugostiti Atletico, dok je Porto domaćin bečkoj Austriji Nenada Bjelice. Pobijede li Rusi Španjolce, a Bjelica iznenadi Portugalce uzme li im bod ili sva tri, tada će se Zenit kolo prije kraja priključiti Atleticu.

Triler u “skupini smrti”

U skupini E Chelseaju je potreban bod s gostovanja u Baselu da bi dočekao Božić u Ligi prvaka. No, čak i poraz u Švicarskoj donio bi Englezima nastavak natjecanja u Ligi prvaka, ako Steaua istodobno svlada Schalke u Bukureštu. I Schalke bi već u utorak mogao osigurati plasman među 16 najboljih, pobijede li Nijemci u Bukureštu, a Basel izgubi od Chelseaja.

Da bi već u utorak izborio osminu finala u skupini F, Napoli ne smije izgubiti u Dortmundu od Borussije. Arsenal je, pak, domaćin Marseilleu i pobjeda bi mu također zajamčila proljeće u Ligi prvaka, ne pobijedi li Borussia Napoli.

–– Pogodio nas je težak poraz od Bayerna, ali nemamo vremena za tugu. Idemo dalje, pred nama je Napoli i imperativ pobjede – kaže trener dortmundske Borussije Jürgen Klopp.

Ova je skupina prije početka natjecanja dobila epitet “skupina smrti”, što su potvrdili i rezultati u dosadašnja četiri kola. Štoviše, nudi se čak i mogućnost da klub koji osvoji 12 bodova ne bude među prva dva u skupini! To će se dogoditi pobijedi li Borussia u obje preostale utakmice (Napoli kod kuće i Marseille u gostima), te ako Arsenal svlada Marseille i izgubi od Napolija. Tada bi Arsenal, Borussia i Napoli imali po 12 bodova, stvorila bi se “mala tablica” od njihovih međusobnih rezultata i na osnovi te dodatne tablice odredilo bi se tko će u osminu finala. Bilo bi to prvi put u povijesti da momčad koja je u natjecanju u skupini osvojila 12 bodova nije dočekala proljeće u Ligi prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije