Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Prvi put u povijesti igrat će Barcelona protiv Ajaxa

Lionel Messi, Thiago Alcantara (1)
Foto Huebner
18.09.2013.
u 10:06

- Živimo svoj san. Pokušat ćemo još nekome zagorčati život kao što smo to učinili Dinamu - najavljuje Nenad Bjelica

Dva nogometna velikana, Barcelona i Ajax, još se nikad nisu sučelila u europskim natjecanjima! Iako je teško povjerovati u to, statistika govori da nikad, baš nikad klubovi kojima je poveznica Johan Cruyff nisu bili izravni suparnici. I zbog toga će dvoboj 1. kola skupine H Lige prvaka u srijedu na Nou Campu biti poslastica iako Ajax više ne svijetli onako sjajno kao prošlih desetljeća.

– Bit će to veliki nogometni dan, sučelit će se klubovi blistave nogometne prošlosti, klubovi koje nosim u srcu. Barcelonina je momčad iskusnija od ove Ajaxove mladosti, ali očekujem pravu, obostrano napadačku utakmicu, koja će nam pružiti istinsko zadovoljstvo – rekao je Cruyff.

Podsjetimo da je Cruyff igrajući za Ajax osvojio tri uzastopna naslova europskog prvaka (od 1970. do 1973. godine), a kad je sljedeće sezone prešao u Barcelonu, odmah je doveo katalonsku momčad do naslova španjolskog prvaka, prvi put nakon 14 sušnih godina. Cruyff je inače početkom 90-ih godina postavio temelje Barcelonine \"tika-take\", a kao trener donio je u Barcelonu i prvi naslov europskog prvaka. Na Wembleyu 1992. godine, u posljednjem finalu ondašnjeg Kupa prvaka (sljedeće sezone igrana je prva Liga prvaka), Barca je svladala Sampdoriju sa 1:0 pogotkom Ronalda Koemana iz slobodnog udarca u produžecima, u 111. minuti. Osim okršaja na Nou Campu, pozornost plijeni i drugi dvoboj skupine H, sudar Milana i Celtica na San Siru. Milan još nikad nije izgubio protiv škotskog kluba na svom stadionu. Milan će biti oslabljen neigranjem Kake. A naš će pogled posebno biti usmjeren prema Beču, gdje će u skupini G trener Nenad Bjelica s trojicom Hrvata u svlačionici (Rogulj, Leovac, Kardum) pokušati nauditi favoriziranom Portu...

– Za nas je svaka utakmica u Ligi prvaka velika nagrada! Dobro znamo gdje nam je mjesto, svjesni smo da bi naš svaki osvojeni bod bio iznenađenje. Ali nije li veliko iznenađenje bio i naš plasman u Ligu prvaka? Dakle, nema predaje, živimo svoje snove i pokušat ćemo još nekome zagorčati život kao što smo to učinili Dinamu – kaže Bjelica uoči debija u Ligi prvaka.

Današnji parovi:

Chelsea – Basel (skupina E)

Schalke – Steaua (skupina E)

Marseille – Arsenal (skupina F)

Napoli – Borussia Dortmund (skupina F)

Atletico – Zenit (skupina G)

Austria - Porto (skupina G)

Milan - Celtic (skupina H)

Barcelona - Ajax (skupina H)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije