Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda Kutije šibica najavljuje

Jakirović: Prvi put nakon 1998. godine neću igrati, a neću dozvoliti da nastupe ni nogometaši Dinama

Zagreb: Finale Kutije šibica, Automobil Lon?ar & Fotex - Promotion play
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/6
24.10.2023.
u 14:38

- Nikad nismo igrali isključivo za novac, uvijek nam je  cilj bio igrati na Štefanje. Igrati u četvrtfinalu značilo je da ćemo taj dan sigurno imati mjesto u dvorani i nečemo morati kupovati ulaznicu kojih brzo nestane – rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama.

Prijave za 52. malonogometni turnir Kutija šibica počinju 2. studenog i trajat će do 10. studenog. U subotu, 4. studenog prijave će se primati od 9 do 15 sati, a dan kasnije, u nedjelju, nema prijava.

Ostalim danima prijave se primaju od 12 do 20 sati i to u Domu sportova (soba 125) il putem web stranice www.kutija-sibica.hr. Ždrijeb parova održat će se 15. studenog.

Turnir će se igrati u četiri dvorane – Boško Božić Pepsi u Trnskom, Dubrava, Sutinska vrela i dvorana II Sportskog doma. Četvrtfinale se igra na Štefanje, 26. prosinca, polufinale dva dana kasnije, a finale 29. prosinca.

Igrat će se u tri konkurencije – seniori, žene i veterani. Upisnina je 150 eura za seniore i veterane, te 60 eura za žene.

 - Želimo ove godine imati brojku od 300 prijavljenih momčadi. Prošle godine imali smo 286 prijavljenih ekipa. U ovih pedesetak prijašnjih izdanja turnira nastupilo je 250 000 igrača, a turnir je uživo gledalo milijun ljudi.

Ove godine odlučili smo poklonio dio novaca od upisnine domu za djecu bez roditelja A.G. Matoš kako bi mogli za svoje štićenike kupiti lopte i sportske rekvizite.

Ona djeca koja za vrijeme božićnih praznika nemaju kako otići imaju našu pozivnicu da budu gosti na završnici turnira – rekao je Boro Stipić, voditelj projekta Kutija šibica.

Nagradni fond povećan je za 2000 eura pa sada iznosi 25.000 eura. Pobjednik seniorskog turnir dobit će 15 000 eura, veteranskog 3000, a pobjednice ženskog turnira dobit će 2000 eura. 

- Znam da će me moj prijatelj Antonio Franja nagovarati da nastupim na Kutiji ali zbog trenutnog posla morat ću ga odbiti. Ne želim riskirati nekakvu ozljedu.

Inače,na turniru nastupam od 1998. godine. Sve vrijeme igram za Promotionplay i mogu se pohvaliti da sam šest puta osvajao Kutiju šibica – triput u seniorskoj i triput u veteranskoj konkurenciji.

Nikad nismo igrali isključivo za novac, uvijek nam je  cilj bio igrati na Štefanje. Igrati u četvrtfinalu značilo je da ćemo taj dan sigurno imati mjesto u dvorani i nečemo morati kupovati ulaznicu kojih brzo nestane – rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama.

Koja Vam je Kutija šibica od šest koliko ste ih osvojili, najdraža?

 - Rekao bhi prva koju smo osvojili. Igrali smo finale protiv Mal-Gal Građevinarstva za čiju je momčad igrala kompletna reprezentacija Slovenije.

Pobijedili smo nakon izvođenja kaznenih udaraca, sjećam se da je naš vratar Baričević sjajno branio.

-Ako me pitat koja mi je momčad najbolja svih vremena na Kutiji šibica onda je to Riva grupa. Njima je jedino uspjelo triput za redom osvojiti turnir – priča Jakirović.

Hoćete li igračima Dinama dozvoliti nastup na Kutiji šibica?

 - Nama sezona završava 17. prosinca i do tada ćemo odigrati 33 utakmice.

Već su me neki igrači pitali za dozvolu, ali morao sam reći  - Ne. Pripreme za drugi dio sezone počinju 2. siječnja i igrači se moraju odmoriti – zaključio je Jakirović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije