Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER G

Prva pobjeda Federice Brignone u novoj sezoni

AUT, FIS Weltcup Ski Alpin, Semmering
Foto: EXPA/ Dominik Angerer
1/3
14.01.2023.
u 13:47

Nakon tri od deset predviđenih superveleslaloma u sezoni na vrhu su sa po 140 bodova Talijanka Elena Curtoni i Norvežanka Ragnhild Mowinckel. Treća je Švicarka Corinne Suter sa 134 boda.

Talijanska skijašica Federica Brignone bila je najbrža (1:00.21 minuta) na subotnjem superveleslalomu za Svjetski kup u austrijskom Sankt Antonu i tako stigla do svoje prve pobjede u ovoj sezoni, a ukupno 21. u karijeri. Za Brignone je ovo osma pobjeda u superveleslalomima za Svjetski kup, disciplini u kojoj je prošle sezone 32-godišnja Talijanka osvojila Mali kristalni globus.

>> Leipzig objavio kako izgledaju Gvardiolove noge: Navijači komentiraju u nevjerici

Na pobjedničkom postolju pridružile su joj se dvije švicarske skijašice, pomalo iznenađujuće Joana Haehlen, koja je za Talijankom zaostala za 54 stotinke, te Lara Gut-Behrami (+0.65), aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini.

Nakon tri od deset predviđenih superveleslaloma u sezoni na vrhu su sa po 140 bodova Talijanka Elena Curtoni i Norvežanka Ragnhild Mowinckel, a treća je Švicarka Corinne Suter sa 134 boda. Brignone je četvrta sa 129 bodova. 

U ukupnom redoslijedu vodeća je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 1195 bodova, koja je propustila ovaj vikend u Sankt Antonu. Slovakinja Petra Vlhova je druga sa 796 bodova. Leona Popović je na 32. mjestu sa 156 bodova, a Zrinka Ljutić drži 35. poziciju sa 140 bodova.

Zbog prevelike količine novonapadalog snijega, zbog čega je u subotu održan superveleslalom, umjesto predviđenog spusta, organizatori su odlučili i u nedjelju održati superveleslalom, s početkom u 11.30 sati. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije