Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO U ZAPREŠIĆU

Protiv Dinama će zaigrati i kumče trenera modrih Jurčevića

Petar Mamić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
31.03.2018.
u 12:42

Vodeći čovjek Intera Branko Laljak dugo je bio financijski direktor Dinama

Zaprešićki Inter ponosno nazivaju divom iz predgrađa, ostalo je tako iako Zaprešić više nije predgrađe Zagreba nego zaseban grad. No, to je manje važno, taj klub i dalje je ponos našeg nogometa jer vrlo stabilno živi od početka naše lige. Istina, bilo je padova i ispadanja iz lige, ali svaka čast onima koji ga vode, nikad nisu zapali u probleme kakve danas proživljavaju Istra i Cibalia. Nije lako ni u Interu, ali dobro se snalaze i važna su karika hrvatske lige, sad su na petome mjestu.

Nije im to najbolji plasman u povijesti jer Inter, tadašnji Inker, osvojio je prvi Hrvatski nogometni kup pobijedivši Dinamo, tadašnji HAŠK Građanski, u dvije utakmice (1:1 i 1:0). K tome, u sezoni 2004./2005. Inter je bio doprvak, jako blizu naslovu koji je tada ipak osvojio Hajduk, a Dinamo je te sezone završio u “ligi za bedake”.

No, nisu samo ti rezultati poveznica ova dva kluba koji su dugo bili bratski.

Uostalom, vodeći čovjek Intera Branko Laljak dugo je bio financijski direktor Dinama. Brojni su treneri trenirali oba kluba: Zorislav Srebrić, Ilija Lončarević, Ante Čačić, Josip Kuže, Đuro Bago. A koliko li je tek igrača nosilo dres oba kluba, jedno vrijeme Inter je gotovo bio Dinamova filijala za razvoj igrača.

Spomenuti Hrvatski kup Inter je osvojio kad su u njemu bili trener Lončarević i igrači plavih Zvonimir Soldo i Kruno Jurčić.

U sezoni kad su se borili za naslov, plavi su Interu posudili Luku Modrića, a da mu ga nisu uzeli nazad u pola sezone, Inter bi vjerojatno bio prvak. Bili su u Interu i Dejan Lovren, Eduardo da Silva...

Eduardo je napadač kakvog vjerojatno nikad više nećemo imati – govorio je svojedobno Branko Laljak.No, bilo je još mnogo igrača koji su bili u oba kluba, sada je ondje Petar Mamić, lijevi bek, inače kumče današnjem treneru Nikoli Jurčeviću, a ima još igrača koji su prošli kroz nogometnu školu plavih. Iako su po svemu tome bliski, gostovanje u Zaprešiću Dinamu nikad nije bilo lako, a neće biti ni danas Jurčeviću. Ostao je na dulje vrijeme bez Nikole More, deset dana bio je bez 11 igrača koji su bili u reprezentacijama, vratar Livaković vratio se iz SAD-a tek u četvrtak, a nastup Borne Sose je upitan.

Dinamo je na startu s Jurčevićem pobijedio Rudeš, ponovno povećao svoju prednost i uoči polufinala Kupa s Rijekom ne namjerava posustati u Zaprešiću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije