Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirko Filipović podržao Štimca

Prošlo je vrijeme isluženih i starih...

cro cop
Antonio Bronić/Pixsell
23.11.2010.
u 20:56

Sramota je da se hrvatska reprezentacija priprema u Sloveniji, zašto nebi napravili kamp na Brijunima - kaže Mirko Filipović

Igor Štimac mogao bi u pohodu na tron Hrvatskog nogometnog saveza oformiti "najjači tim". Jer, među one koji podržavaju njegovu kandidaturu spada i Mirko Filipović.

No, onima koji ga poznaju, prva asocijacija na najboljeg hrvatskog borca sigurno nije sirova snaga. Naprotiv, Mirko neviđenom lakoćom manevrira u svim aktualnim temama, od politike do sporta. I naravno sve začini s dozom humora.

Koliko uspijevate pratiti kampanju za predjednika HNS-a i zašto vam je Štimčev program logičniji od onog Vlatka Markovića?

- Koji Štimac? Pa ja podržavam Markovića... - na prvu je krenuo Filipović i prasnuo u smijeh. - Šalu na stranu, ne bih htio da se krivo razumijemo ja nemam ništa protiv gospodina Markovića. No, smatram da je Igor Štimac u ovom trenutku najkompetentnija osoba da bude na toj poziciji. Moramo to zdravo-razumski objasniti, samo to... Jer ja nemam nikakve koristi od toga i sasvim mi je svejedno tko upravlja hrvatskim nogometom. Pratim ga redovito i zbog moje Cibalije. Čitam sve o Hrvatskoj ligi. U svim tim izborima najčešće prevladava samo interes, a ne razum. Štimac je elokventan, ima igračku karizmu, bio je treći na svijetu, govori tri strana jezika. Daleko je kompetentnija osoba od Markovića. S druge strane Igor je puno mlađi, energičniji. Posebno mi se sviđa strast kojom pristupa nogometnoj problematici koju očito savršeno poznaje jer je u devet godina rada na raznim funkcijama sve apsolvirao. Marković je star i vrijeme mu je da ode, na koncu već je 12 godina na toj funkciji, logično je da kao stariji čovjek gubi koncentraciju i da mu se događaju kojekakvi gafovi. I na svim razinama bi trebalo primjeniti filozofiju i dati priliku mladim i energičnim ljudima koji znaju, a ne isluženima i starima... - kazao je Filipović.

Igor Štimac i Mirko Filipović dosta su slični po nastupu, obojica, između ostalog imaju sličan macho-gard.

- Možda je i to razlog zašto mi Igor više odgovara. Ne mogu reći da sam s Igorom super prijatelj. Tu i tamo kad se sretnemo pozdravimo se i to je to, no volim takve ljude koji se ničega ne boje...

Mirko je priznao kako nije upoznat s detaljima Štimčeva programa, no jedna stvar posebno ga smeta?

- Sramota je da se hrvatska reprezentacija priprema u Sloveniji. Kako je moguće da u Hrvatskoj ne postoji lokacija za kamp? Naravno da postoji, to je tragedija... Bio sam nedavno sa suprugom na Brijunima, to je raj na zemlji. Recimo zašto nebi tamo napravili bazu reprezentacije.

Biste li prihvatili Štimčev poziv kada bi vam u nekoj hipotetskoj varijanti ponudio posao u njegovom timu?

- Imponiralo bi mi, naravno jer volim nogomet, no morao bih se zahvaliti jer ne znam kako bih ja mogao doprinijeti. Ipak nisam toliko kompetentan da aktivno sudjelujem u tom programu - zaključio je Filipović.

Ključne riječi

Komentara 2

KA
kajinx
21:42 23.11.2010.

Mirko, nemoj svoj ugled kvariti podržavanjem kandidata koji će napraviti veliku štetu Hrvatskom nogometu.

SA
santos008
07:31 24.11.2010.

Ne moze ,tamo ljetuje kukuriku koalicija ,sedam kuna po danu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije