Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERSKI HNL DEBI

Prosinečki: Nećemo 'skinuti gaće' i reći im pobijedite nas, idemo igrati mušku utakmicu

Zagreb: Trener NK Rudeš, Robert Prosinečki, odradio trening s igračima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
21.07.2023.
u 12:10

- Rijeka ide na otvaranju sezone napraviti rezultat pred svojim navijačima, ali mi u toj utakmici vidimo naše šanse. Nije nam baš idealno otvarati prvoligašku sezonu kod Rijeke, ali tu nemamo što izgubiti - rekao je novi trener Rudeša Robert Prosinečki prije svojeg trenerskog HNL debija

Nakon nekolicine različitih trenerskih angažmana po Turskoj, Azerbajdžanu, Srbiji i BiH legendarni bivši 'vatreni' te hrvatski strateg Robert Prosinečki će prvi put u svojoj trenerskoj karijeri voditi klub u HNL-u. 

Prosinečki je ovog ljeta postao trener novog prvoligaša Rudeša, s kojim prvi izazov ima u subotu od 18:45 gostovanjem na Rujevici protiv Rijeke.

- Mislim da svi već jedva čekamo da počne prvenstvo. Kad se pripremate dugi period, svi čekamo tu prvu utakmicu. Igramo s jednom od boljih momčadi lige, Rijeka je to pokazala i lani, sad s pojačanjima i dolascima će se boriti za sam vrh. Mi smo se pripremili, nadamo se dobroj utakmici. Dobro smo radili, dečki jedva čekaju prvu utakmicu, puno će ih debitirati u Prvoj ligi - rekao je Prosinečki te nastavio:

- Nećemo se preplašiti, idemo igrati mušku utakmicu, pa vidjet što će se dogoditi. Nemamo ozlijeđenih, imamo dobar sastav, svi su spremni za utakmicu. Hoće li moje igrače pojesti trema? Kaj ja znam. Ne mogu to reći dok ih ne vidim na terenu. Dobro smo radili, to mi je najbitnije, pripreme smo dobro odradili. Imamo puno debitanata, sve je moguće, ali smo psihološki spremni. Znamo što nas čeka.

Rijeka je ipak veliki favorit u dvoboju i to Prosinečki priznaje.

- Rijeka je favorit, ne samo u našem dvoboju, oni se žele boriti i za naslov. Mi ćemo biti dobro, a debitanata imamo jako puno. Njih devet ili deset u početnoj postavi. Danas ćemo otputovat, odmorit se i odigrati jednu dobru utakmicu. Ma Rijeka neće puno toga mijenjati, zna se kako su kod Jakirovića agresivni, imaju brzu tranziciju, uigrana su momčad, a novi igrači poput Fruka im donose kvalitetu više.

15.06.2023., Zagreb - Novi trener NK Rudes, Robert Prosinecki, odrzao prvi trening i prozivku igraca. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ipak, Prosinečki vidi šanse za svoju momčad na teškom gostovanju pri dolasku u elitni rang.

- Rijeka ide na otvaranju sezone napraviti rezultat pred svojim navijačima, ali mi u toj utakmici vidimo naše šanse. Nije nam baš idealno otvarati prvoligašku sezonu kod Rijeke, ali tu nemamo što izgubiti. Cijeli život sam optimist, vidjet ćemo koliko je to dovoljno. Jakirović je donio Rijeci dobru atmosferu što je jako bitno. Nećemo 'skinuti gaće' i reći im pobijedite nas lagano.

Koliko su igrači Rudeša spremni za brz travnjak na Rujevici?

- Znamo da je na Rujevici najbrža podloga u ligi, zbog toga su oni u prednosti. Tamo rade i treniraju, morat ćemo se brzo prilagoditi na to. Imali smo sreće, bilo je puno kiše, imali smo i mi malo brži teren nego inače. Moramo se brzo prilagoditi, nema tu hoćeš-nećeš, već se brzinski prilagoditi na sve u Rijeci - rekao je Robert Prosinečki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije