Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SURADNICI

Prosinečki je sada puno uspješniji trener od bivšeg šefa Bilića

'23.05.2010., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska utakmica izmedju domacina Hrvatske i gostiju Walesa. Robert Prosinecki i Slaven Bilic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Slavko Midzor/PIXSELL
21.05.2013.
u 20:00

Lokomotiv je uoči zadnjeg kola sedmi, a u povijesti je najslabiji plasman kluba bio 7. mjesto

Igrala se 10. minuta posljednjeg kola turske lige između Kayserispora i Beşiktaşa (2:0), a domaći navijači razvili su veliki 30-metarski dres na kojem je pisalo Prosinečki 10. Cijeli stadion skandirao je ime našeg stručnjaka, a taj je nedjeljni događaj najbolje opisao koliko je veliki posao Robert Prosinečki ove sezone napravio u Kayserisporu. Došao je u klub dok je bio 15. na ljestvici, a na kraju sezonu bio je peti, što je izjednačenje najboljeg klupskog rezultata u povijesti. Žutome je za samo tri boda izmakla Europa, no kada je stigao, vlasnici su ionako tražili samo ostanak u ligi.

Drugom hrvatskom stručnjaku, Slavenu Biliću, preostalo je još jedno kolo do kraja ruske lige, a i njemu će navijači skandirati na zadnjoj utakmici. Nažalost, nešto u stilu: \"Biliću, odlazi!\", kao što je bio slučaj u posljednjim utakmicama. Nezadovoljstvo navijača ne čudi, jer Lokomotiv je trenutačno 10. momčad na ljestvici. Tako će bivši hrvatski izbornik ući u povijest Lokomotiva kao trener koji je postigao najlošiji plasman u ruskom prvenstvu otkad postoji Premijerna liga (1992.). Najgori plasman do sada bilo je sedmo mjesto.

Robert Prosinečki četiri je godine bio Bilićev pomoćnik u reprezentaciji, no sudeći prema posljednjim rezultatima, svog je šefa trenerski prešišao.

Biliću je uoči početka sezone imperativ bio izboriti Europu s Lokomotivom, no od tog cilja će na kraju ostati jako daleko. U 29 utakmica ruske lige postigao je samo 11 pobjeda, uz isto toliko poraza, te sedam remija. Ukupno je osvojio 46% bodova. Bilićev neuspjeh tim je veći jer je sam slagao momčad, prošao cijele pripreme...

Prosinečki je pak u Kayserispor došao sredinom listopada, kad je momčad bila 15., a igre nije bilo. Uz 54% osvojenih bodova digao je klub na peto mjesto. A turski mediji sada pišu da Kayseri igra možda i najljepše u ligi.

I zato ne čudi što Žuti ima nekoliko ponuda jačih klubova. Turci pišu da je jedna od njih i Beşiktaşeva. No, Žuti je izjavio:

– Imam ugovor s Kayserisporom, iduće sezone želimo biti više od petog mjesta.

>> Biliću na kraju sezone otkaz, ali i šest milijuna eura odštete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije