Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ CEDEVITE PORUČUJU

Proračun za trećinu manji, a rezultati su nam bolji nego lani

Cedevita slavlje
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
19.03.2014.
u 12:20

– Mi smo htjeli sami sebi dokazati da uspjeh nije uvijek ekvivalentan ulaganju i s trećinu manjim proračunom imamo bolje rezultate no lani - kaže Veber.

Predsjednik Cedevite Mladen Veber u klubu je predstavnik glavnog sponzora Atlantic Grupe, čiji je drugi čovjek. Što osim Final Foura ABA lige kompanija od kluba još očekuje?

– Mi smo htjeli sami sebi dokazati da uspjeh nije uvijek ekvivalentan ulaganju i s trećinu manjim proračunom imamo bolje rezultate no lani, pri čemu nam igrač s najvećim ugovorom, a to je Tomas, zbog ozljede uopće ne igra. Okupljajući nadarene igrače garnirane vrhunskim strancima želimo postati redoviti član Eurolige, a možda financijski, stručno i igrački uložimo u nekog prvoligaša pa da imamo ono što je nekad imala Cibona u Benstonu.

Kakve bi koristi vaša kompanija imala od euroligaša?

– Jedno je to što bi se širilo ime brenda Cedevita, a drugo što nam se kroz te sportske kontakte ostvaruju novi poslovni vidici. Najbolji vam je primjer za to predsjednik Budućnosti Dragan Bokan, naš veliki partner u Crnoj Gori, vlasnik najvećeg maloprodajnog lanca Voli.

I Atlantic je bio mali

Premda Cibona sportski dobro stoji (na pragu je Final Foura), zbog njene teške financijske sadašnjosti opet se obnavljaju priče o tome kako bi bilo najbolje spojiti taj klub s Cedevitom.

– Ja sam tu priču stavio ad acta jer nisam siguran da bi spajanje donijelo išta dobro. Uostalom, samo vodstvo Cibone zna koliki su još uvijek dugovi tog kluba. Moj je definitivni odgovor “ne”, i tu više ne treba špekulirati jer mi sada već imamo svoj imidž u Europi. Ni Atlantic Grupa nije bila odmah velika. Krenula je 1991. s nekoliko zaposlenih i sa simboličnim prometom, a sada smo renomirana europska tvrtka.

Cedevita je u prošlosti često mijenjala trenere. Je li sada došlo vrijeme da se nekome vjeruje na dulje razdoblje?

– Da, mi smo bili nestrpljivi u našim počecima, no na vlastitoj koži uvjerili smo se da mijenjanje trenera ne donosi puno koristi. Nažalost, Maljković je lani otišao samoinicijativno, potom je to učinio i Aco Petrović pa se sada nadamo da će ovo s Jaskom biti projekt ne samo za četiri godine nego za puno više.

Niste li ne tako davno rekli da ne biste voljeli kada bi vam klupski trener bio neki izbornik?

– Jesam jer jedan dio vremena on nije s momčadi, no plus može biti porast privlačnosti našeg kluba za mlade igrače. Jasko nas je pitao imamo li mi išta protiv njegova angažmana i ja sam rekao da ne. Štoviše, mislimo da je on najbolji izbor za izbornika i ne bismo imali ništa protiv ni da se kroz naš klub pokuša uvesti novi američki razigravač za reprezentaciju kao što je to bio slučaj s Draperom.

Cedevita je stalna tema

U Atlanticu Cedevita je stalna tema, posebice između većinskog vlasnika Emila Tedeschija i prvog mu suradnika Vebera.

– Klub je već duboko u svim porama kompanije, a Emil i ja stalno o njemu razgovaramo u pauzama za kavu. Kada je jedan od nas dvojice na službenom putu, kao što je ovaj put Emil u Indoneziji, onaj drugi ga izvještava uživo s utakmice, a nakon tekme obvezno dođe do pražnjenja pozitivne ili negativne energije.

>> Cedevita osigurala Final Four, Cibona upisala važnu pobjedu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije