Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZVALI HNS

Priopćenje iz Osijeka: Ne želimo biti dio igrokaza. Očekujemo odgovore i rješenja

Opus Arena, stadion nogometnog kluba Osijek
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/3
29.02.2024.
u 19:24

"Želimo naglasiti kako smo upoznati s dopisom dijela klubova SuperSport HNL-a, ali budući da su neki od potpisnika proteklih (tje)dana radili upravo stvari koje osuđuju", stoji u priopćenju NK Osijeka

Najnovija drama hrvatskog nogometa dobila je svoj vjerojatni vrhunac u četvrtak, objavom iz HNS-a kojom je javnost obaviještena o odlasku Brune Marića s mjesta predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a. Ostavci je prethodilo curenje snimki komunikacije iz VAR soba tijekom nekoliko utakmica HNL-a, njihova objava na službenim stranicama Hajduka i zahtjevi o pojašnjenju iz splitskog kluba te izvanredna konferencija kojom se pokušalo smiriti stanje. Niz hrvatskih prvoligaša reagirao je na razvoj događaja, a sada je to učinio i NK Osijek. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

"Nogometni klub Osijek izražava zabrinutost zbog događaja koji posljednjih dana okupiraju nogometnu javnost i bacaju neizbrisivu mrlju na hrvatski nogomet i njegove dionike. Najoštrije osuđujemo svaku nezakonitu radnju koja ima za cilj stvaranje pritiska na druge aktere te pozivamo Hrvatski nogometni savez i sve institucije da rade svoj posao kako bi zaštitili integritet hrvatskog nogometa i osigurali ravnopravnost svim sudionicima natjecanja.

GALERIJA Hajduk ispustio bodove u Varaždinu! (1:1) VAR poništio gol Livaje i pokvario planove bijelih

Opus Arena, stadion nogometnog kluba Osijek
1/26

I sami smo ukazivali na nedosljednosti i kršenja VAR protokola, što javnim putem, a što kroz izravnu komunikaciju s HNS-om. Mala nam je utjeha da se pritom često događalo da nam Komisija nogometnih sudaca daje za pravo kada su bodovi na terenu izgubljeni.

Upoznati smo i s audio snimkom navodne komunikacije sudaca i VAR sobe s utakmice 7. kola SuperSport HNL-a Osijek - Dinamo koja je proteklih dana puštena u javnost, a koja se razlikuje od one emitirane na konferenciji za medije Hrvatskog nogometnog saveza nakon predmetne utakmice. Stoga očekujemo od odgovornih da se javno očituju po tom pitanju.

VEZANI ČLANCI:

Također, od Hrvatskog nogometnog saveza očekujemo učinkovito rješavanje aktualnih problema kako bi se osigurala ravnopravnost svim sudionicima natjecanja te sucima mir i nepristranost u donošenju odluka i korištenja VAR protokola sukladno PNI.

Zaključno, želimo naglasiti kako smo upoznati s dopisom dijela klubova SuperSport HNL-a, ali budući da su neki od potpisnika proteklih (tje)dana radili upravo stvari koje osuđuju, ne želimo biti dio tog igrokaza. S time u vezi, pozivamo sve nogometne klubove, igrače, djelatnike i službene osobe da budu svjesni odgovornosti koju imaju prema javnosti i da svojim postupcima ne narušavaju integritet hrvatskog nogometa."

VIDEO Bruno Marić dao ostavku, suci planiraju bojkot. Janković: 'Ovo je slijepa ulica'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije