Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisega

Prije izbjegavali vojsku, a sada su dragovoljci

\'Pozega-21.01.2011. Vojnici vrhunski sportasi polozili prisegu. Na kraju svecanosti,kape u zrak. Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL\'
Dusko Mirkovic/PIXSELL
22.01.2011.
u 11:19

Šesnaest vojnika, četiri sportašice i 12 sportaša, svečano je prisegnulo domovini i Oružanim snagama jučer u požeškoj vojarni.

Dogodilo se to pred zamjenikom zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadnim generalom Zvonkom Peternelom, ali i pred biskupom požeškim mons. Antunom Škorčevićem.

– Zapošljavanje elitnih hrvatskih sportaša snažna je potpora hrvatskom sportu – kazao je u pozdravnom govoru predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora Neven Šavora.

I dok su prijašnjih godina naši vrhunski sportaši gledali kako da izbjegnu služenje vojnog roka, ovo je prvi put da su prisegnuli dragovoljni ročnici sportaši. Premda se nama čini da će od cijele priče puno više koristi imati sport nego vojska, časnici su nas uvjeravali da će koristi imati i HV. Ako nikako, a onda po medaljama koje bi vrhunski tekvondisti, džudašice ili nadareni boksač mogli osvojiti na Svjetskim vojnim igrama koje će se u srpnju održati u Brazilu.

– Svaka vaša pobjeda bit će i pobjeda Oružanih snaga i MORH-a – uvjeravao je sportaše general Peternel za vrijeme svečanog postroja.

Nakon svečanosti, a prije čestitki roditelja, prijatelja i djevojaka, u zrak su poletjele vojničke kape. Bacili su ih veslački četverac, braća Sinković, Martin i Šain, jedriličari Marenić i Fantela, jedriličarka Mihelić, džudašice Đaković i Maranić, strijelac Đurković, padobranac Premužić, tekvondisti Grgić i Jarloni, tekvondistica Zaninović te boksač Hrgović kojem je došao čestitati i izbornik Pijetraj. Jučer nije bilo hrvača Sokola, karatista Domdjonija, skijaša Zrnčića Dima te jedriličara Kljakovića Gašpića koji su odslužili vojsku pa nisu morali prolaziti dvanaestodnevnu obuku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije