Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUNILA 37

Prije 20 godina ljepotom je očarala svijet, a evo kako danas izgleda

Maria Šarapova
Foto: Twitter
1/5
19.04.2023.
u 12:52

Ruskinja je u velikoj karijeri osvojila pet Grand Slam turnira - Australian Open 2005. French Open 2012. i 2014., Wimbledon 2004. i US Open 2006.

Bivša ruska tenisačica Marija Šarapova danas slavi rođendan. Bivša prva igračica svijeta napunila je 37 godina.

Šarapova je svoj prvi naslov osvojila prije 2003. godine. Tada je, osim sjajnim igrama, pozornost privukla svojom ljepotom. Mediji su je često oslovljavali kao jednu od najljepših sportašica svijeta.

Ruskinja je u velikoj karijeri osvojila pet Grand Slam turnira - Australian Open 2005. French Open 2012. i 2014., Wimbledon 2004. i US Open 2006.

Šarapova je u karijeri osvojila ukupno 36 naslova, osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., ali i naslov s ruskom reprezentacijom u Fed kupu iz 2008. 

Pet puta se uspinjala na prvo mjesto na WTA ljestvici, na samom vrhu je sveukupno provela 21 tjedan, ali je na njezinoj karijeri mrlju ostavila 15-mjesečna suspenzija zbog dopinga 2016. 

Sport joj donio veliko bogatstvo pa je tako samo od nagrada na turnirima zaradila gotovo 40 milijuna dolara po čemu je četvrta tenisačica svih vremena. Na tu svotu treba dodati i brojna sponzorstva koja je odrađivala tijekom svih ovih godina.

Šarapova je rođena u Sibiru, no njezina je obitelj otamo otišla zbog nuklearne katastrofe u Černobilu. Danas živi na Floridi, a u srpnju prošle godine je dobila prvog sina. Živi sa zaručnikom, britanskim biznismenom Alexanderom Gilkesom.

No, iza nje je buran ljubavni život. Bila je u vezi s kolegama Grigorom Dimitrovim i Andyjem Roddickom, a s košarkašem Sašom Vujačićem je bila zaručena.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije