Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS S ARGENTINOM

Prigioni: Hrvatska ima najbolje igrače i favorit je skupine

16.09.2013., Arena Stozice, Ljubljana, Slovenija - Europsko prvenstvo u kosarci Eurobasket Slovenia 2013, drugi krug, grupa F, Hrvatska - Grcka. Roko Leni Ukic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.08.2014.
u 09:00

Repešini izabranici danas igraju drugu utakmicu na SP-u protiv bivšeg olimpijskog pobjednika Argentine (13.30, HTV 2)

Hrvatska i Argentina dosad su se dvaput namjerile jedna na drugu na velikim natjecanjima i oba puta bile su to uvjerljive pobjede. I ona hrvatska na Olimpijskim igrama u Atlanti (90:75), ali i argentinska na Igrama u Pekingu (53:77).

Po onome što nam je rekao najstariji argentinski reprezentativac Pablo Prigioni (37), tako bi moglo biti i ovaj put, no možda stari lisac pili naopako ne bi li uspavao konkurenciju.

– U našoj skupini najjače su Hrvatska i Grčka, mi i Portoriko smo iza njih, a onda su tu dvije reprezentacije, Filipini i Senegal, za koje se misli da su još jedna razina niže.

O Hrvatskoj je razigravač New York Knicksa rekao sve najbolje:

Imate top momčad

– Ako mjerimo talent vaše momčadi, ako pogledamo vaš sastav, držim da ste vi top momčad naše skupine. Imate najbolje igrače i za mene ste favorit skupine.

Prigioni je u karijeri igrao s nekim od hrvatskih reprezentativaca, ali je igrao i kod nekih hrvatskih trenera.

– Igrao sam s Ukićem i Tomićem. S Ukićem u Tau Ceramici, a s Tomićem u Realu. A trenirali su me Spahija i Perasović, obojica u Tau Ceramici. Čak sam i igrao s Perasovićem u Alicanteu i Fuenlabradi, star sam ja. Uz njih sam vas dobro upoznao, vi ste sto posto košarkaški tipovi. Po talentu i mentalitetu, imate te preduvjete za najvišu klasu.

Da bi ga zaustavili u tom hvaljenju Hrvata, morali smo mu reći za nas tužnu istinu.

– Pablo, ali košarka je u vašoj zemlji popularnija nego u našoj.

– Ne bih rekao – i dalje se nije dao izbaciti iz svog uvjerenja.

– Ali vi u posljednjih 12 godina imate zlatnu generaciju koja je bila i olimpijski pobjednik i svjetski doprvak, a mi imamo samo četvrto mjesto u Europi?

– Od zlatne generacije još nas je nekoliko ostalo. Mi smo pri kraju vijeka trajanja. Sada imamo puno novih igrača i moramo tek vidjeti kako će reagirati na ovoj razini.

Da bismo potkrijepili ono što tvrdimo, ustvrdit ćemo da je u Španjolskoj više argentinskih nego hrvatskih novinara. Dvije televizijske kuće koje su otkupila prava, ali i četiri košarkaška internetska portala.

Osim toga, njihovi igrači ne otkazuju reprezentaciji. Kazao nam je to argentinski kolega:

Nemamo potencijala

– Nikad se nije dogodilo da je netko bio zdrav, da je mogao igrati i da je otkazao reprezentaciju.

No zato se dogodilo da se igrač koji je prestao igrati košarku (Hermann) vrati u reprezentaciju. On, Prigioni, Nocioni i Scola nositelji su ove momčadi, igrači koji su odveli gaučose u polufinala na posljednjim dvama izdanjima Olimpijskih igara.

– S Ginobilijem i Delfinom borili bismo se za treće mjesto, a bez njih nemamo dovoljno potencijala čak ni da pomišljamo na polufinale – ističe Prigioni.

Luis Scola nije zabrinut zbog visokih poraza na pripremama (Španjolska minus 33, Srbija minus 18).

– Imam velika očekivanja, no bit će teško. Nisam zabrinut jer smo puno jača momčad nego u tim utakmicama.

Za svog budućeg suigrača u Indiana Pacersima Scola kaže:

– Nadam se da protiv nas neće biti dobar, ali on je dobar igrač i zato smo ga i doveli.

>> 'Potrošili smo se, strah me da će isto biti i protiv Senegala'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije