Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO PRESKAR Šaka sa Srednjaka vjeruje da će se Preskar boriti za baslove

Preskar: Pao sam u komu zbog vručine, sve je u redu!

28.06.2009.
u 17:15

Mario Preskar vratio se u Zagreb nakon teškog meča protiv Ukrajinca Maksima Pedžure u kojem nije uspio dočekati proglašenje pobjednika jer su ga iznijeli iz ringa.

- Vručina u dvorani razlog je sto su me iz ringa iznijeli na nosilima. Pregledi su pokazali da je sve u redu, izjavio je Mario Preskar nakon što je sletio na Pleso.

Željko Mavrović nije želio, ali ni mogao, uljepšavati priču. Slika je ostala. I pokazala onu drugu stranu boksa. Mario Preskar nije izgubio meč, ali nesvjesno stanje i nosila na ringu nitko neće moći izbrisati.



- Preskar je sad sigurno na prekretnici u svojoj boksačkoj priči. U vrlo je kompleksnoj situaciji i sad s timom mora donijeti tešku odluku kako dalje - rekao je Mavrović.

Šaka sa Srednjaka dobro poznaje Marija, dovoljno ga dugo prati da bi mogao reći da će se u budućnosti Preskar sigurno boriti za naslove.

Učinjena pogreška
- Mario je tip boksača i čovjeka koji ozbiljno pristupaju onim čemu se bave. Meč s Pedžurom za Preskara je bilo veliko iskušenje. Jasno je da je negdje učinjena pogreška, Mario će je sa svojom ekipom morati pronaći, no ako se uspiju napraviti korekcije nastavak uspješne karijere je siguran.

Mavrović je odmah izvukao i najveći nedostatk našeg boksača.

- Manjak kisika, to je bilo presudno u posljednjoj rundi. Mario ima sjajnu tehniku i fizički je jak, ali mora poraditi na aerobnim vježbama. U osmoj rundi Preskar nije svjesno izabrao šaketanje već je zbog nedostatka kisika ostao bespomoćan na konopcima. Više se nije mogao kretati i izbjegavati Pedžurine udarce.

Naš proslavljeni borac ne vjeruje da je uza umor i iscprljenost uzrok u gustom rasporedu borbi, jer sudar s Pedžurom, Preskaru je bio četvrti meč u samo sedam mjeseci.

Počinje preispitivanje
- Ta priča nema podlogu, jer za boksača koji se penje prema vrhu mečevi u tako kratkom vremenu su gotovo pravilo. A nisu to bile ni borbe od 12 rundi. Samo se šampioni godišnje bore tek dva ili tri puta.

Za Marija najteži ispit tek slijedi. Psihički oporavak i introspekcija.

- Nosila, infuzije, bolnica potaknut će našeg borca na preispitivanje sebe i sporta kojim se bavi. Imao je priliku kroz iskustvo spoznati i onu drugu starnu sporta. No, i Preskar je sam svjestan da je boks disciplina u kojoj je puno toga stavljeno na kocku. Tko ulazi u ring svjestan je svih opasnosti.

Mavrović je pohvaliti Maksima Pedžuru. Ukrajinca, koji je do subote uvečer bio gotovo nepoznanica. Osim brojki, 13 pobjeda uz 11 nokauta.

- Pedžura je pokazao da je vrhunski borac i ne samo zbog svojih brojki. Ali to ni ne iznenađuje, boksači iz bivšeg SSSR-a drže primat u svijetu. Na istoku se organizira puno mečeva i najbolji svjetski borci odlaze tamo - zaključio je Mavrović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije