Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP:

'Preporučamo izbjegavanje prosvjeda ukoliko putujete u Brazil'

Brazil prosvjedi
Reuters (Ilustracija)
13.06.2014.
u 22:24

- Savjetujemo oprez zbog zabilježene visoke stope kriminala, koja se očituje u uličnim krađama i razbojništvu - kažu u Ministarstvu.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija hrvatskim je državljanima koji planiraju put u Brazil ponudilo smjernice i preporuke kako se ponašati i što trebaju izbjegavati.

Poreporuke vrijede od danas, 13. lipnja, pa sve do daljnjeg. Svjesni su u Ministarstvu opasnosti koje vrebaju u Brazilu, baš kao što su svjesni i privlačnosti koje ta zemlja nudi.

- Nemamo saznanja koja bi ukazivala na potrebu odgode putovanja. Ipak, savjetujemo oprez zbog zabilježene visoke stope kriminala, koja se očituje u uličnim krađama i razbojništvu te oružanim sukobima među kriminalnim skupinama te sukobima između kriminalnih skupina i policijskih snaga, što je osobito izraženo u sirotinjskim četvrtima velikih urbanih središta, kao što su Rio de Janeiro i Sao Paulo - stoji u preporuci Ministarstva te se nastavlja:

- S obzirom na početak Svjetskog nogometnog prvenstva (12.6.-13.7.) hrvatskih građanima koji putuju u Brazil preporučamo dodatan oprez u zračnoj luci Rio de Janeiro zbog štrajka radnika zbog čega su i neki prometni pravci prema gradu blokirani. I u drugim gradovima Brazila održavaju se prosvjedi poput Sao Paula i Belo Horizonte u kojima ima i povrijeđenih. Preporučamo izbjegavanje mjesta gdje se prosvjednici okupljaju i demonstriraju.

Pripadnici Torcide nisu ih poslušali, prvom prilikom su se pridružili prosvjednicima na ulici i iskoristili tu priliku za slanje poruke Hrvatskom nogometnom savezu.

>> Prosvjednici pokušali blokirati ulaz na stadion, policija ih rastjerala sazavcem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije