Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U KATALONIJI

Preminuo je legendarni nogometaš Barcelone i prvak Europe. Izraze sućuti poslao je Real

FC Barcelona Official
21.04.2023.
u 11:16

Ikona španjolskog nogometa napustila je svijet u 82. godini života, a od njega se oprostio i aktualni prvak La Lige

Josep Maria Fuste, legendarni nogometaš Barcelone i reprezentativac Španjolske, preminuo je u 82. godini, javljaju europski mediji.  Fuste je bio član slavne momčadi 'crvene furije' koja se 1964. popela na vrh Europe na domaćem prvenstvu.  Igrao je na poziciji veznog igrača, a u dresu Barcelone proveo je deset godina uz 406 utakmica i 117 golova.

Nastupao je još za Osasunu i Hercules, prije nego što je 1973. godine završio karijeru. Za reprezentaciju Španjolske odigrao je osam utakmica uz tri postignuta gola, od čega je jedan postigao na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. godine protiv bivše Zapadne Njemačke.

Od njega se oprostio i ljuti rival Real iz Madrida na društvenim mrežama:

- Uprava Real Madrida duboko je ožalošćena smrću Josepa Marije Fustea, legende Barcelone i španjolskog nogometa, reprezentativca koji se 1964. godine popeo na vrh Europe - stoji u priopćenju kraljevskog kluba.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije