Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNE VIJESTI

Preminula je bivša olimpijka i trostruka svjetska prvakinja. Poslije moždanog udara pala je u komu

Pixabay
02.01.2024.
u 12:00

Španjolci je nazivaju ženom i sportašicom ispred svog vremena. Španjolska rekorderka na 800, 1500 i 3000 metara, osvojila je tri titule svjetskog prvaka u krosu. Tom prilikom 1977. godine postala je prvi španjolski sportaš koji je postao svjetski prvak.

Carmen Valero, jedna od pionirki španjolskog sporta i atletike koja je ostavila neizbrisiv trag u povijesti ove zemlje, umrla je jutros u 69. godini. Valero je krajem prosinca doživjela moždani udar, a umrla je jutros nakon nekoliko dana u komi, potvrdio je španjolski atletski savez na službenim stranicama.

GALERIJA Karting Arena Zagreb

1/7

- Danas je jako tužan dan, nemoguće je opisati koliko je teško reći zbogom ženi koja je promijenila našu povijest. Carmen je bila rođeni talent u gotovo nemogućim okolnostima za žene. Nikada te nećemo zaboraviti - napisao je Raul Chapado, predsjednik Atletskog saveza Španjolske.

Carmen Valero ostat će zapamćena kao prva španjolska predstavnica na Olimpijskim igrama (Montreal 1976.). Španjolci je nazivaju ženom i sportašicom ispred svog vremena. Španjolska rekorderka na 800, 1500 i 3000 metara, osvojila je tri titule svjetskog prvaka u krosu. Tom prilikom 1977. godine postala je prvi španjolski sportaš koji je postao svjetski prvak.

VEZANI ČLANCI:

Valero se izborila za velike rezultate kada je morala probijati brojne životne prepreke. Tijekom karijere često je naglašavala kroz kakve je probleme prolazila dok je trenirala kao mlada sportašica. Čak joj je otac, kada je bila dijete i živjela u Cerdanyoli, stavio zvonce na gležnjeve kako bi je držao pod kontrolom i znao gdje trči tijekom utrka s dječacima.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije