Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Bijelima bogate nagrade za tri boda

Premija za pobjedu nad Dinamom 15 tisuća eura

06.09.2005.
u 17:29

SPLIT - Premda Hajdukov predsjednik Branko Grgić stišava imperativ "biti ili ne biti" u nedjeljnom derbiju, teško može poreći da će dvoboj s Dinamom biti više od igre. Ćiro i Niko prvi put u svom Maksimiru. U Hajdukovim bojama. Priča koja bi prije godinu-dvije mogla naći svoje mjesto samo u fantaziji. Priča koja će napuniti tribine. Priča koja će biti ispunjena mržnjom. Jer, Maksimir nikada Ćiri i Niki neće oprostiti odlazak u najljućeg suparnika.

Svjestan je Ćiro što ga čeka u nedjelju navečer. - Znam da nam u Zagrebu pripremaju ražanj, ali poručujem im da je zec još daleko u šumi. Nečuveno je s koliko antagonizma dočekuju 11. rujna. To prelazi u mržnju ispod civilizacijske razine. Zaprepašten sam tolikim izljevom mržnje u pojedinim novinama prema klubu koji treniram - kaže Blažević.

Mržnja, Ćiro i Niko, to je tek segment nedjeljene večeri. Drugi je dio rezultat. Hajduk potresa velika kriza, pobjegne li Dinamo na osam bodova prednosti, teško da će mu Splićani i do auspuha stići. Grgić je u Kupresu (Hajduk je završio sedmodnevne minipripreme) obavio polusatni razgovor igračima. Sami, oči u oči s predsjednikom. Ni Ćiro nije bio na razgovoru.

- Rekao sam im da Debrecen mogu nekako i progutati. Ali, za Kamen, Pulu i Cibaliju ne treba im ni trener, ni sportski direktor, ni predsjednik, ni uprava - kaže Grgić. O premijama, naravno, nije bilo ni riječi. Uostalom, bilo bi zanimljivo vidjeti tko bi od igrača, uz takve rezultate, mogao štogod i prozboriti o novcu.

- Ne, nisu momci ni spomenuli premije. Ali, pobijede li u Maksimiru, premija će biti. Iznos? E, to prepustite meni - rekao je Grgić. Svjestan je predsjednik važnog trenutka. Zavući će ruku u džep. I to, kažu, duboko. Navodno je Grgić odlučio da će sudionici derbija (igrači i stručni stožer) podijeliti 15 tisuća eura. Za pobjedu. Poraz bi, unatoč Grgićevu pokušaju da im ne stavlja mač pod grlo, izazvao velike poremećaje u Poljudu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije