Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Preko noći Webber od penzije do vruće robe na tržištu

'TASMANIA, AUSTRALIA - NOVEMBER 17:   prior to the start of the Mark Webber Challenge at Cradle Mountain on November 17, 2008 in Tasmania.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)'
'Clive Rose'
09.07.2012.
u 21:33

– Dečki, oprostite što sam vas pregazio. Ja sam kriv – kazao je Kamui Kobayashi mehaničarima iz Saubera. Srećom, nitko nije ozlijeđen

Kako su stvari stajale na početku sezone, Mark Webber je nakon VN Brazila trebao zamijeniti bolid formule 1 biciklom, ruksakom sa sendvičima i vrijeme u mirovini provoditi vozeći se Tasmanijom gore-dolje. Međutim, nije prošlo ni pola sezone, a taj je 35-godišnji Australac postao glavna roba na tržištu, oktanskom “mercatu”.

– Uh, ni sam se nisam nadao da bih mogao pobijediti na Silverstoneu, ali kako mi se otvorilo, samo sam dodao gas. No, lako za to, jedno slavlje, to će se zaboraviti, puno je važnije što su mi se otvorila vrata da ostanem u formuli 1. Na početku godine nitko mi nije želio dati ugovor, a sada me svi povlače za rukav – kaže Webber.

“Svi” su, dakako, njegov Red Bull, koji mu oprezno daje ugovor godinu za godinom, no mnogo je ozbiljniji Ferrari. Želi ga uz Fernanda Alonsa, u sjedalici Felipea Masse. Nije ni čudo, ta su dvojica vozača jedina ove sezone postigla više od dvije pobjede. Pa tko ne bi volio takvu momčad.

Utrku u Silverstoneu gledao je i Jacques Rogge, prvi čovjek OI, koji je nakon večere s Berniejem Ecclestoneom zaključio: – Formula 1 je čudo! No, nikad neće biti olimpijski sport. U njoj se nadmeću sportaši, ali presuđuje oprema.

Ključne riječi

Komentara 1

RB
rudimir bombardirovic
07:46 10.07.2012.

Mislim da će se zahebati onaj koji uzme Webbera u ekipu. Tako je bilo i sa Butonom, to su ipak samo "prosjećni" vozači, u natprosječnom bolidu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije