Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG RASISTIČKIH IZAVA

Predsjednik talijanskog saveza suspendiran šest mjeseci

Carlo Tavecchio
Printscreen Youtube
05.11.2014.
u 23:40

Unatoč velikom gafu kojeg je napravio, Tevecchio je u predsjedničkim izborima pobijedio bivšeg talijanskog reprezenativca i Milanovu legendu Demetrija Albertinija.

Disciplinska komisija Fife odlučila je kako Carlo Tavecchio, predsjednik talijanskog nogometnog saveza neće moći obnašati tu funkciju sljedećih pola godine. Krovna svjetska nogometna organizacija na taj je način kaznila prvog čovjeka talijanskog saveza zbog rasističke izjave o tamnoputim igračima tijekom svoje predsjedničke kampanje.

Unatoč velikom gafu kojeg je napravio, Tevecchio je u predsjedničkim izborima pobijedio bivšeg talijanskog reprezenativca i Milanovu legendu Demetrija Albertinija. Nakon što je Tevecchio preuzeo funkciju talijanski mediji potencirali su pitanje rasizma u Italiji, odnosno njihovu nogometu.

Očito je da su u Fifi procijenili kako ne bi bilo mudro ignorirati sve veći bunt i medijska propitkivanja.

>> Na čelu saveza unatoč izjavama o "ljudima koji jedu banane"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije