Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKANI U PROBLEMIMA

Dok predsjednik Superlige 'pokazuje' srednji prst navijačima, Messi im 'maše'

Reuters
30.04.2021.
u 07:00

Utjeha Barceloni u porazu politike vodstva može biti to što ni madridski Real neće uspjeti s onime što je namjeravao.

Vijest da Leo Messi prelazi u PSG odjeknula je poput eksplozije jer ne samo da bi ionako zvijezdama "nakićena" momčad dobila još jedan "trofej" već bi Barcelona uspjela izgubiti igrača koji je utjelovljenje kluba. I nekako to sugerira u kakvom stanju su Katalonci...

Bacili su stotine milijuna eura nepromišljenim odlukama i osvojili jako malo ili ništa. Argentinca to frustrira, ne želi u posljednjim godinama karijere biti žrtva tuđih odluka, radije će pokušati sebi još ponešto dokazati u bogatom klubu s ambicijama, slabijoj ligi i uz suigrače koji gaje napadačku igru. Uz to, igrao bi ponovno s Neymarom, a oko njega bili bi i sunarodnjaci kao Leandro Paredes, Mauro Icardi i Angel di Maria.

Uz to, PSG se nije odlučio ići linijom manjeg otpora pa odabrati Superligu, projekt koji se obio o glavu svim potencijalnim sudionicima. Messiju je to vjerojatno bila kap koja je prelila čašu jer njega se ne zaobilazi oko manje bitnih pitanja u klubu, a kamoli oko tako bitnog. Zadržati ga nakon ove sezone bilo bi ravno čudu.

Foto: Reuters

Utjeha Barceloni u tom porazu politike vodstva može biti to što ni madridski Real neće uspjeti s onime što je namjeravao. Ideja Florentina Pereza, predsjednika milijardera kojem navijači ni titule nisu od nekog značaja, bila je dovesti Mbappea i(li) Haalanda pa na taj način stvoriti novu eru "galacticosa".

- Bez novca koji bismo osigurali Superligom, to neće biti moguće - manipulatorski je izjavio nesuđeni predsjednik te lige.

Tako se postavio u situaciju osobe koja ne može izgubiti. Pobijedio je na klupskim izborima, silom pokušao osnovati Superligu, a sad kad nije uspio navijačima poručuje da su mu zbog tog ruk vezane. Što je s omladinskim pogonom? Što je s pronalaskom talenata koje ne treba plaćati stotine milijuna eura?

Perez se ponaša kao drugi tajkuni, nema vremena za čekanje, želi sve odmah i sad. Samo, on za to koristi tuđi novac i zato je nervozan. Metaforički u istupima iz tog razloga pokazuje svima srednji prst, ponajprije navijačima.

Parižani pak koriste svoj novac, a njega ne nedostaje. I pritom nisu nametljivi, bahati, bezobrazni... Bar ne javno. Lideri tog kluba drže se iza kulisa, vuku poteze i očito su politički pametniji no kolege im u Realu ili Barceloni.

Nagrada za to im je potencijalno Messi. Ali i činjenica da njegovim dolaskom apsolutno nitko od najvećih zvijezda neće htjeti otići iz kluba, ma što im se nudilo. O prodaji dresova, interesu sponzora i navijača ne treba ni pričati... Ostaje za vidjeti hoće li se Argentinac voditi razumom ili srcem u ovih nekoliko narednih mjeseci.

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
07:32 30.04.2021.

Messi je bio iz posljednje La Masia generacije. Piquet, Busquets, Messi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije