Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bratimljenje nije opcija'

Predsjednik Partizana: Skandiranje Torcide na derbiju pokazalo je da nema mjesta za balkansku ligu

17.12.2016., Split - Utakmica 20. Kola MAXtv Prve lige u Poljudu izmedju HNK Hajduk i GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
20.12.2016.
u 09:03

– Iz Uefe su jasno poručili da ne razmišljaju o stvaranju balkanske lige i tu nema mjesta daljnjoj diskusiji. Događaji na Poljudu potvrda su da ne može doći do zajedničkog natjecanja – rekao je predsjednik Milorad Vučelić

Subotnji derbi na Poljudu između Hajduka i Dinama izazvao je dosta pozornosti i u susjednoj Srbiji. Tamošnji mediji puno su pozornosti dali navijanju Torcide koja je skandirala "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe", "Vukovar, Vukovar" i "Za dom spremni". Najvatreniji navijači Hajduka imali su i komentar na mogućnost osnivanja regionalne nogometne lige. Podignuli su transparent na kojem je pisalo "Bratimljenje nije opcija. Torcida protiv yugolige".

– Iz Uefe su jasno poručili da ne razmišljaju o stvaranju balkanske lige i tu nema mjesta daljnjoj diskusiji. Događaji na Poljudu potvrda su da ne može doći do zajedničkog natjecanja – rekao je za Blic predsjednik Partizana Milorad Vučelić, koji je od starta bio protiv regionalne lige.

Srpski nogometni stručnjak Ilija Petković drukčije razmišlja.

– Ovakvi incidenti su pripremljeni, tu se ništa ne događa spontano. I pored svega se zalažem za organiziranje regionalne lige jer su stadioni svuda prazni. Najbolje bi bilo organizirati referendum kako bi se vidjelo tko je za balkansku ligu, a tko protiv. Uvjeren sam da ljudi žele zajedničko natjecanje – rekao je Petković.

>> Torcida na teren 'ispucala' arsenal, a BBB-i se tukli s policijom...

Komentara 7

GR
gregory
09:59 20.12.2016.

Za razliku od nogometnih stadiona u Srbiji gdje se pjevaju pjesme ljubavi, tolerancije i mira uz povremeno paljenje raznoraznih tkanina s crveno-bijelim kvadraticima, čisto da se momci ugriju dok pjevaju. I zašto mi brišete komentare, kome to smeta istina?

MO
matK.O.
09:21 20.12.2016.

barem se u necemu slažu bbb i torcida. netreba nam još sukoba i nostalgičnog ispada prema yugoligi. jedino mi je žao što necu moc vidjet kako bi dinamo,hajduk ili rijeka razbili zvezdu usred beograda:)

DE
derin
09:58 20.12.2016.

Nikad vise! Klubove kao sto su budućnost, cukaricki, Željezničar nikoga ne zanimaju ,a zvezdu i partizan ne želimo vise nikad gledati. Mi razvijmo svoju ligu i imati cemo najjaču ligu od njemačke do turske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije