Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI NOGOMETAŠ

Predrag Mijatović: Jugoslaviju su izbacili kao da smo zadnje smeće

Predrag Mijatović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
15.03.2022.
u 20:48

Mijatović se prisjetio i Eura 1992. u Švedskoj godine kada je Jugoslaviji zbog sankcija zabranjen nastup, a zamijenila ju je Danska koja je na kraju postala prvak.

Legendarni crnogorski nogometaš Predrag Mijatović osvrnuo se na rat u Ukrajini te povukao paralelu s onim što se na ovim prostorima događalo devedesetih godina.

- Posljednjih dana puno razmišljam o devedesetim godinama, posebno o 1999. kada je NATO dva i pol mjeseca bombardirao Beograd, Podgoricu i mnoge druge gradove u Crnoj Gori. To su komplicirane stvari i traume zbog kojih se zapitaš jesu li Balkanci toliko loši da su to zaslužili - rekao je Mijatović za beIN Sport.

Mijatović kaže da je protiv svakog rata.

- Ja sam protiv svake vrste konflikta i rata, ali postoje neke stvari koje tada nisam razumio, a ni sada ih ne razumijem kada je u pitanju rat u Ukrajini. Zbog čega bi sportaši trebali trpjeti sankcije? Sport je nešto zdravo, zašto nekome oduzeti mogućnost natjecanja? Zbog toga što su političari donijeli loše odluke? Zašto sportaši moraju plaćati zbog borbi političara za moć?

Mijatović se prisjetio i Eura 1992. u Švedskoj godine kada je Jugoslaviji zbog sankcija zabranjen nastup, a zamijenila ju je Danska koja je na kraju postala prvak.

- Zbog sukoba u mojoj državi nismo mogli nastupiti na Europskom prvenstvu 1992. godine. Otišli smo u Švedsku, a oni su nas izbacili kao da smo smeće.

Ključne riječi

Komentara 2

HR
HR.
21:22 15.03.2022.

Ma, gdje je ta "jugoslavija"?? ...na karti je nemogu pronaći!

BE
berija
01:26 16.03.2022.

Samo zamijeni riječi "kao da" rječju "mi" i bit ćeš u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije