Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov trener Josip Kuže zadovoljan je pobjedom

Prednost je tu, ali ništa još nije gotovo

30.10.2005.
u 00:49

Kiseo je osmijeh bio na usnama Dinamova trenera Josipa Kužea kad je ušao u prostoriju gdje se održavala konferencija za novinare. Upitali smo ga: "Što nije u redu", ovako je odgovorio:
- Eh... Bila je to vrlo ružna utakmica, poslije takvog nogometa čovjek se ne može osjećati dobro...

Međutim, koju minutu nakon toga, kad su se slegli prvi dojmovi o izlasku s travnjaka, Kuže je govorio drukčije:
- Osvojili smo tri boda, napravili veliku, možda i nedostižnu prednost, i to je osnovno što me čini zadovoljnim večeras. Osjećam emotivnu ugodu, ali budite sigurni da ću u analizi utakmice biti znatno kritičniji prema svojim igračima - pričao je Kuže i ponudio dodatak:

- Trebali smo biti čvršći u bloku, morali smo u začetku sprečavati riječke pokušaje za stvarenjem igre. To je izostalo, posljedica čega je bila spoznaja da nam je suparnik stvorio previše šansi. Ali, imali smo sreću da nisu zabili, imali smo sreću da smo mi jednu šansu realizirali, a imali smo bogme i dobroga vratara - pohvalio je trener Ivana Turinu.
Kad je doznao da je trener Rijeke Elvis Scoria dao neopozivu ostavku, Kuže je to ovako prokomentirao:

- Ako Scoria uistinu ode, onda ljudi koji vode klubove ne znaju kad se trener mijenja. Jer, na Kantridi nemaju baš nikakvoga razloga za smjenu, to što im se događa trenutak je nesreće i ne vjerujem da će nešto postići promjenom trenera. Uostalom, protiv nas su igrali vrlo dobro, dinamično, stvorili više čistih situacija, ali u tom svom zanosu ipak nisu svladali našeg vratara - kaže Dinamov trener.

Prokomentirao je Kuže i suđenje:
- Činjenica je da je utakmica bila nervozna, da se malo toga lijepoga moglo vidjeti. Međutim, ne slažem se s isključujućim kartonima za Eduarda i Buljata, mislim da su to bili sudački previdi. U prilično korektnoj utakmici sudac je nepotrebno kartonirao i "natočio" je igračima još više nervoze. Nepotrebno - smatra Kuže.

Trener Zagrepčana nije želio odgovoriti na upit je li prvenstvo riješeno, samo se znakovito smješkao i primao čestitke. Napravio je Kuže s Dinamom veliku stvar, nitko nije mogao očekivati da će nakon 14 odigranih kola modri toliko pobjeći suparnicima. Međutim, još je dosta posla pred trenerom plavih, i on je, uostalom, svjestan da neke stvari u igri škripe. I koliko je god ovaj i ovakav Dinamo prejak za hrvatsku ligu, za europska iskušenja ipak će trebati biti osjetno bolji. Uz, dakako, pojačanja...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije