Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Predloženo povećanje minimalne starosne dobi u umjetničkom klizanju na 17 godina

Saitama: Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju
(Xinhua/Du Xiaoyi)
03.05.2022.
u 11:55

- Dopuštanje maloljetnim sportašima da se natječu u seniorskoj konkurenciji može ih izložiti opterećenjima i rizicima koja nisu prikladna za njihovu dob.

Međunarodna klizačka unija (ISU) predložila je povećanje minimalne starosne dobi za seniorska natjecanja u umjetničkom klizanju sa 15 na 17 godina. 

Ovaj prijedlog ima za cilj da se mladi sportaši lakše nose sa fizičkim i psihološkim zahtjevima sporta.

Prijedlog će biti na dnevnom redu Kongresa ISU-a koji će biti održan u lipnju u Tajlandu. Kao glavne razloge za povećanje starosne dobi ISU je naveo zaključke svoje zdravstvene komisije.

- Dopuštanje maloljetnim sportašima da se natječu u seniorskoj konkurenciji može ih izložiti opterećenjima i rizicima koja nisu prikladna za njihovu dob. Nisu u pitanju samo fizička opterećenja već psihološki i društveni razvoj djece - objavila je zdravstvena komisija ISU-a.

Ukoliko prijedlog o povećanju minimalne starosne dobi za seniorska natjecanja bude usvojen, on će biti postupno uvođen kroz tri godine da bi stupio na snagu prije ZOI 2026. u Milanu i Cortini d'Ampezzo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije