Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUDILI NAPAD

Predsjednik Fife: Šokiralo me ono što sam vidio u Ukrajini, jako sam zabrinut

FILE PHOTO: FIFA President Gianni Infantino visits Venezuela - Universidad central de Venezuela stadium - Caracas, Venezuela
LEONARDO FERNANDEZ VILORIA
24.02.2022.
u 22:31

"Ono što sam vidio šokiralo me. Jako sam zabrinut zbog ove situacije. FIFA osuđuje korištenje sile", rekao je Infantino na konferenciji za novinare.

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino rekao je da je vrlo zabrinut zbog "tragične situacije" nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

"Ono što sam vidio šokiralo me. Jako sam zabrinut zbog ove situacije. FIFA osuđuje korištenje sile", rekao je Infantino na konferenciji za novinare.

Rusija bi 24. ožujka trebala ugostiti dodatnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Poljskom, a onda, eventualno, 29. ožujka ugostila bi okršaj s boljim iz utakmice Češka – Švedska. Svi navedeni, osim Rusije, pozvali su FIFU da povuče utakmicu iz Rusije.

Na događaje u Ukrajini odgovorilo je i Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), koje osuđuje napad na Ukrajinu.

"Suočeni s ovom humanitarnom tragedijom koja je pogodila Ukrajinu, AIPS osuđuje odluku Vladimira Putina da izvede, kako je sam rekao, specijalnu vojnu operaciju koja potresa ne samo Ukrajinu, već i Europu i svijet", navodi AIPS u izjavi, u kojoj se kaže da je ovom ruskom vojnom operacijom prekinuto i olimpijsko primirje jer će se Paraolimpijske igre održati u Pekingu od 4. do 13. ožujka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije