Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA

Evo tko će nam dijeliti pravdu na utakmici s Portugalom!

Carlos Velasco Carballo
Foto: Reuters
1/5
23.06.2016.
u 13:57

Loše iskustvo sa Španjolcem ima samo Dinamo koji je pod njegovom sudačkom palicom izgubio utakmicu grupne faze Europske lige 1:2 od rumunjskog Temišvara u prosincu 2009. na Maksimiru.

Španjolac Carlos Velasco Carballo određen je za glavnog suca utakmice osmine finala Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska – Portugal, koja će se igrati subotu, 26. lipnja u Lensu, s početkom u 21 sat.

Velasco Carballo u dosadašnjem dijelu EP-a sudio je dvije utakmice: Albanija – Švicarska (0:1) u Lensu i Slovačka – Engleska (0:0) u Saint-Etienneu. Španjolski arbitar na dvoboju Albanije i Švicarske pokazao je šest žutih kartona i isključio je albanskog kapetana Canu, dok je Englezima i Slovacima pokazao jedan žuti karton.

Zanimljivo je istaknuti da je 45-godišnji Velasco Carballo, koji se suđenjem bavi od 1988. godine i do sada je sudio na dva velika natjecanja, na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu te prethodnom EURO-u 2012. u Poljskoj i Ukrajini, u prošlosti bio sretan za hrvatsku reprezentaciju.

Naime, dvaput je bio postavljen za suca kvalifikacijskih utakmica koje je Hrvatska igrala na domaćem terenu i u kojima je slavila uvjerljive pobjede. U kvalifikacijama za Euro 2012. Hrvatska je 6. rujna 2011. na Maksimiru svladala Izrael s 3:1 uz dva pogotka Eduarda da Silve i jedan Luke Modrića. Četiri godine poslije Velsaco Carballo je bio glavni sudac u dvoboju Hrvatske i Norveške na Maksimiru, u kojem je naša reprezentacija pod vodstvom bivšeg izbornika Nike Kovača svladala Norvežane s čak 5:1. Strijelci su bili Marcelo Brozović, Ivan Perišić, Ivica Olić, Gordon Schildenfeld i Danijel Pranjić.

Loše iskustvo sa Španjolcem ima samo zagrebački Dinamo koji je pod njegovom sudačkom palicom izgubio utakmicu grupne faze Europske lige 1:2 od rumunjskog Temišvara, u prosincu 2009. na Maksimiru.

Velascu Carballu ovo će biti prva utakmica u kojoj će dijeliti pravdu reprezentaciji Portugala, ali ima mnogo iskustva s najvećom zvijezdom portugalske reprezentacije Cristianom Ronaldom iz španjolske lige. Zanimljivo je da su baš njemu ljudi iz Uefe 2011. godine dodijelili utakmicu finala Europske lige, u kojoj su se u Dublinu sučelila dva portugalska kluba, Porto i Braga. Porto je slavio s 1:0, a španjolski sudac je podijelio čak osam žutih kartona.

Iako nikada nije sudio portugalskoj reprezentaciji, Velasco Carballo, osim spomenutog finala u Dublinu, još triput je sudio nogometašima Porta u utakmicama Lige prvaka te po jednom Sportingu i Benfici u Europskoj ligi. Portugalski su klubovi u tim dvobojima izvukli dvije pobjede, dva puta igrali neodlučeno i jednom bili poraženi.

>>S kim na Portugal: Mandžukićem ili Kalinićem? Ili obojicom?

Komentara 5

AO
admini_obrišite_si_mami
15:13 23.06.2016.

Tak svejedno! Razvalili bumo i njega uz portugalce :D

NI
Nik123
15:12 23.06.2016.

Kad je i zasto nogometni sudac postao arbiter?

PE
peugeot
15:14 23.06.2016.

Moglo bi doci do osvete "malog Kineza" (vic)! Portugalci i Spanci nisu bas u ljubavi, ali s obzirom da je Hrvatska pobijedila Spaniju moglo bi, kako vec rekoh, doci do osvete malog Kineza...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije