Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

"Plinari" su neozbiljni! U godinu dana su promijenili već četiri trenera

Kasim Kamenica
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/6
22.11.2017.
u 07:50

Veselin Vujović otišao je zbog četiri uzastopna poraza u Ligi prvaka, Silvio Ivandija zbog neslaganja s pojedinim igračima, Slavko Goluža odustao je vidjevši da pojedinci u svlačionici vode igru, a Kasim Kamenica otišao je jer nije želio uvažiti neke savjete...

Kasim Kamenica više nije trener PPD Zagreba, a na klupi će ga zamijeniti Zlatko Saračević. Promijeniti četiri trenera i postaviti petog u samo godinu dana jako je neozbiljno. A takav neobičan pothvat uspjeli su napraviti “plinari” i pitanje je kakvu to poruku čelnici kluba poručuju navijačima.

– Znam da to zvuči jako loše, ali što možemo... Tu smo gdje smo. U zadnjem slučaju ne mislim da je Kasim Kamenica jedini i isključivi krivac, već da su za loše rezultate i njegovu smjenu krivi igrači. I neki igrači bit će sigurno kažnjeni ako nastave s lošim igrama, a tu prije svega mislim na Dobrivoja i Žarka Markovića te Matjaža Skoka. Od ta tri igrača očekivali smo puno, puno više – rekao je Božidar Jović, generalni menadžer kluba.

Kamenica slutio smjenu

Veselin Vujović otišao je zbog četiri uzastopna poraza u Ligi prvaka, Silvio Ivandija zbog neslaganja s pojedinim igračima, Slavko Goluža odustao je vidjevši da pojedinci u svlačionici vode igru, a Kasim Kamenica otišao je jer nije želio uvažiti neke savjete...

Kasim Kamenica
1/7

– Razgovarao sam s Kamenicom nekoliko puta, predlagao neke ideje, ali on jednostavno nije želio slušati. Mislim da je trebao dati priliku nekim mlađim igračima poput Lučina i Hrstića – istaknuo je Jović.

Smjena trenera osjećala se u zraku uoči puta u Nantes, ali i na samom putu gdje je Kamenica uglavnom sjedio sam, s tabletom u ruci. I sa svojim mislima. I sam je znao da je kraj blizu, a pobjeda ili osvojen bod u Nantesu samo bi mu produljili sjedenje na klupi do prve sljedeće utakmice. A sljedeća utakmica već u četvrtak, protiv Barcelone. Teško iskušenje za novog trenera Zlatka Saračevića...

Slab govor tijela

– Kao prvo moram zahvaliti rukometnom klubu Dubrovnik čiji sam bio trener i koji mi je izašao u susret jer se ovakva ponuda ne odbija. Prilično dobro poznajem situaciju u PPD Zagrebu. Ne samo jer sam tu bio trener, već znam dobro igrače iz reprezentacije u kojoj sam pomoćni trener. Morat ću prvo otkriti koji je stvarni razlog zašto dečki igraju slabo, a to su sve imena koja iza sebe imaju 11 osvojenih medalja na velikim svjetskim natjecanjima. Uspio sam primijetiti slab govor tijela – istaknuo je Saračević.

Barcelona je i te kako ranjiva, izgubila je na dva zadnja gostovanja, u Skoplju i Szegedu.

– Nitko ne može tvrditi da ćemo pobijediti Barcelonu. Ali, želim da moji igrači odigraju maksimalno koliko mogu, pa ako Barcelona bude bolja za dva pogotka, bit će bolja za ta dva pogotka. Ne želim vidjeti da igrači u desetoj minuti skinu gaće i predaju se. Moraju ostaviti srce na parketu jer to je ono što gledatelji cijene. Svaki igrač mora dati sve od sebe. I još nešto. Kod mene neće biti podjela na stare i mlađe igrače, već na dobre i loše. Na treninzima će se zasluživati minutaža, nigdje drugdje – zaključio je Saračević.

Kasim Kamenica
1/9

Zašto peti trener u godinu dana, odgovor na to pitanje potražili smo od dokapetana Igora Vorija.

– Nije da se mi igrači nismo trudili kod pojedinih trenera. Jednostavno smo svakim porazom gubili samopouzdanje. A ono ne da je bilo na nuli, već u minusu. Pa mi smo znali ići na utakmice unaprijed se predavši. Ovaj susret u Nantesu ipak daje nadu da nije još sve izgubljeno za nas – rekao je Vori.

Kasim Kamenica posljednji put vodio je momčad s klupe u Nantesu, a posljednju utakmicu u dresu PPD Zagreba u Nantesu odigrao je i Stipe Mandalinić.

– Gotovo je. Dobio sam raskid ugovora i već danas putujem u Berlin i igram u nedjelju protiv Wetzlara. Potom se vraćam u Zagreb na pet dana da bih sredio papirologiju do kraja – rekao je Mandalinić.

O njegovu preranom odlasku Božidar Jović je rekao:

– Na Stipu gledamo kao na naše dijete. Došao nam je prije šest godina kao golobradi mladić, a sada odlazi kao izgrađena ličnost i kompletan rukometaš. Na toj poziciji imamo iskusnog Bičanića i nadolazeću zvijezdu Hrstića koji će sada dobivati puno više minuta. 

Komentara 2

CA
Catalonia
12:30 22.11.2017.

Ma kakav Saracevic,kakvi raznorazni bivši igrači ili komentatori... To su gluposti najobičnije,Rk Zagreb je u bananu vec dugi niz godina,nema vise Mandalinica koji je bio jedini vrhunski igrač u klubu-ali jos mlad. Nema tu vise niti jednog postenog igrača,sve sami no name igraci..Nema love pa nema niti rezultata niti trofeja niti pobjeda niti u konačnici dobrih igrača... Sve je to do onog Gopca i njegovih poslušnika. Dok ti likovi se ne maknu dotad nema nade za nekog veliki Rk Zagreb...

MK
marko.kosmicki
10:58 22.11.2017.

u komentarima si bio jako pametan saračeviću sad da te vidim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije