Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI TRENER U ZVEZDI

Poznati Srbin o 1999.: Neumorno su mi raketirali zemlju, ubijali civile, djecu...

Instagram
28.03.2022.
u 09:34

Inače, Radulović je stigao je u Beograd iz rodnog Bara osamdesetih godina. U Bileći je završio obuku za rezervnog vojnika. Tijekom mandata u Crvenoj zvezdi, uz njegovu pomoć oporavilo se više od 200 nogometaša od težih i lakših ozljeda.

Rat je, nažalost, u svim javnim eterima na svijetu postao svakodnevica. Na našim prostorima rijetko kada da je ta priča uopće utihnula, a sada se opet vole evocirati slike iz 90-ih godina. Pri tome naši istočni susjedi najčešće govore o 1999. godini kada je na području Srbije intervenirao NATO kako bi natjerao Slobodana Miloševića da zaustavi svoju agresorsku politiku i povuče vojsku s Kosova. O toj je temi nedavno govorio i  Mihajlo Bato Radulović, nekadašnji kondicijski trener Crvene zvezde.

Pričajući o 1999. godini, rekao je kako se prijavio vojsci Jugoslavije da kao dobrovoljac bude raspoređen na borbene položaje.

– Sjećam se tog perioda. Imao sam želju da pomoći svojoj zemlji koja je neumorno tučena iz zraka bombama. Ubijani su civili, žene i djeca. I tada, kao i sada, smatrao sam svojom obavezom da se stavim svojoj zemlji na raspolaganje – rekao je za Kurir Mihajlo Bato Radulović (71).

Inače, Radulović je stigao je u Beograd iz rodnog Bara osamdesetih godina. U Bileći je završio obuku za rezervnog vojnika. Tijekom mandata u Crvenoj zvezdi, uz njegovu pomoć oporavilo se više od 200 nogometaša od težih i lakših ozljeda.

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar IIII4
IIII4
10:21 28.03.2022.

A za događaje prije 1999. imaju amneziju.

Avatar Pennyswise
Pennyswise
10:09 28.03.2022.

Ovaj se još kao dobrovoljac prijavio... i dobio mjesto za kmečanje u večernjem 😆 Pa se čude kad plivaju na rivi. Lipi moj grade, točno znaš šta triba!

EN
endi
10:13 28.03.2022.

kome i zašto je važan ovaj članak tj, pokušaj članka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije