Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacionalni comeback

Povratak Irokeza: Mavrović se u petak bori nakon 23 godine

Čakovec: Željko Mavrović sudjelovao u predstavljanju projekta Škola boksa
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
07.09.2021.
u 22:05

U jednoj od uvodnih borbi za meč Hrgovića i Radonjića, 52-godišnji Mavrović borit će se s dvostruko mlađim Gruzijcem Gogichashvilijem

Danas 52-godišnji Željko Mavrović, negdašnji europski prvak, nakon 23 godine vraća se u ring. Ovo nije prvotravanjska šala niti neka nategnuta vijest vezana uz kakav sparing. Ne, ovo je istina.

Doduše, kako nam je sam rekao, Irokez nema namjeru obnoviti svoju karijeru i vratiti se u aktualnu teškašku konkurenciju. Ne, njegov plan je da se uključi u svojevrsnu ligu veterana i velikana koju priču su svojim revijalnim dvobojem započeli Mike Tyson i Roy Jones Junior i za koju su se zainteresirali i Evander Holyfield, Lennox Lewis, James Toney, Shanon Briggs i Vitalij Kličko.

A da bi se za to društvo što bolje spremio, i da bi ga prihvatili kao konkurentnog, odlučio je testirati se protiv aktualnog natjecatelja, upola mlađeg Gruzija Ramazija Gogichashvillija. Riječ je o borcu koji u profesionalnoj karijeri ima čak 51 nastup unutar kojih se smjestilo 14 pobjeda (6 nokautom) i 35 poraza (19 nokautom) te dva remija.

Bit će to jedna od uvodnih borbi priredbe koja će se u petak navečer održati u Klagenfurtu i u kojoj će glavna borba večeri biti okršaj Filipa Hrgovića i crnogorskog teškaša Marka Radonjića.

- Vraćaju mi se ne samo emocije nego sveukupni doživljaj koji sam prolazio i kada sam se borio. Osjećam se jednako, znam da imam pune 52 godine, no unutarnji osjećaj je identičan. Uzbuđen sam, nosi me ta priča - kazao je Mavrović za RTL.

Svoju posljednju borbu Mavrović je imao 26. rujna 1998. u američkom Uncasvilleu kada je izazvao svjetskog prvaka Lennoxa Lewisa i taj meč izgubio na bodove uz sjajan otpor velikom šampionu.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar prahrvat
prahrvat
23:21 07.09.2021.

da je ubit koju kintu. sretno, legendo i nek zašuška štogod u džepu

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:24 08.09.2021.

Da je šprinter, štoperica bi mu odmah rekla koliko je star. Ovako- saznat će kad poljubi patos.

MM
Marljivi mrav
22:33 07.09.2021.

Valjda ne bude poginuo!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije