Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA SEZONA

Povijest Lige nacija: Portugal i Francuska osvajači, Hrvatska jedini debitant u Final Fouru

Portugal v Netherlands - Nations League - Final - Estadio do Dragao
David Klein
11.06.2023.
u 16:00

U finalu igranom na stadionu Dragao pred 43.000 gledatelja, Portugal je u lipnju 2019. pobijedio Nizozemsku sa 1-0 golom Goncala Guedesa u 60. minuti i tako postao prvi pobjednik Lige nacija

Od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu održat će Final Four trećeg izdanja Lige nacija na kojem će nastupiti Nizozemska, Italija, Španjolska i Hrvatska.

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska. Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istog će dana u Enschedeu biti susret za treće mjesto.

Za "Oranje", "Furiju" i "Azzurre" bit će to drugo sudjelovanje na završnom turniru, a za "Vatrene" premijera. U dosadašnja dva izdanja Lige nacija slavili su Portugal i Francuska.

Prvi Final Four održan je od 5. do 9. lipnja 2019. godine u Portugalu, a osim domaćina još su sudjelovali Engleska, Švicarska i Nizozemska. U prvom polufinalu Portugal je u Portu sa 3-1 pobijedio Švicarsku, dok je nizozemska vrsta u Guimaraesu identičnim rezultatom, ali nakon produžetaka, porazila Englesku.

U finalu igranom na stadionu Dragao pred 43.000 gledatelja, Portugal je pobijedio Nizozemsku sa 1-0 golom Goncala Guedesa u 60. minuti.

U susretu za broncu nije bilo golova, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Engleska je bila uspješnija i sa 6-5 je porazila Švicarsku, a tragičar je postao sadašnji napadač Dinama Josip Drmić čiji je udarac u šestoj seriji obranio Jordan Pickford.

VEZANI ČLANCI:

Drugi završni turnir Lige nacija igran je od 6. do 10. listopada 2021. u Italiji uz sudjelovanje "Azzurra", Francuske, Španjolske i Belgije. Španjolska je u polufinalu na milanskom San Siru pobijedila Italiju sa 2-1, dok je u drugom polufinalu Francuska u Torinu pobijedila Belgiju sa 3-2, premda je do 60. minute gubila sa 0-2.

Francuzi su potom u finalu novim preokretom pobijedili Španjolsku sa 2-1. "Furija" je povela golom Mikela Oyarzabala u 64. minuti, izjednačio je Karim Benzema u 66. minuti, a pobjedu Francuskoj donio je Kylian Mbappe u 80. minuti. Treće mjesto je osvojila Italija 2-1 pobjedom protiv Belgije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije