Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO

Potvrđeni evidentni olimpijski kandidati za London 2012.

\'04.09.2010.,Split - Na stadionu Poljud poceo je dvodnevni atletski Kup kontinenata na kojem sudjeluje oko 400 najboljih atleticara iz cijelog svijeta.Bacanje diska - Sandra Perkovic. Photo: Igor Kra
Igor Kralj/PIXSELL
31.05.2011.
u 18:28

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) potvrdilo je na 25. sjednici, održanoj u utorak, izmjene i dopune u razvojnim programima HOO-a

Na sjednici su potvrđeni i evidentni olimpijski kandidati za OI London 2012.: Lisa Christina Stublić (atletika), Sandra Perković (atletika), Martin Marić (atletika), Zoran Primorac (stolni tenis), Snježana Pejčić (streljaštvo), Giovanni Cernogoraz (streljaštvo) i Blanka Vlašić (atletika).

Utvrđena su i tri nova kandidata. Ana Zaninović i Marina Sumić (tekvondo) kao potencijalni A olimpijski kandidati te Ivan Dodig (tenis) kao potencijalni B olimpijski kandidat. Za ZOI Soči 2014. potvrđen je Jurica Veverec (biatlon) kao potencijalni B kandidat.
 
Novi sportaši na listi korisnika Programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija (Program I) su Matej Grubiša (džudo), Dominik Družeta (džudo), Monika Šarić (džudo), Ivona Kapitanović (džudo), Andrea Komšić (skijanje) i Wiliam Vukelić (skijanje).

Lista korisnika Programa posebne skrbi o mladima (Program II/1) nadopunjena je sa sportašima: Matej Vidović, Tamara Zubčić, Paola Blašković i Paulina Berislavić (skijanje), Helena Martinović i Danka Zorić (karate), Ivana Šitić (daljinsko plivanje), Antonio Obadić i Matej Herakov (kajak kanu).

Među korisnike Programa potpore kvalitetnim sportašima (Program III) uvršteni su Josip Olujić (jedrenje), Marko Jerčić (boćanje), Matej Tomazin (karate) i Igor Gojić (kajak).

Novi na listi vrhunskih trenera korisnika razvojnog programa HOO -a je Ivan Ivančić (atletika), kvalitetnih trenera Mario Milanović-Litre (boćanje), a trenera mlađih dobnih kategorija Miroljub Berak i Vladimir Cvjetan (karate). Vijeće je prihvatilo prijedlog da se Davor Jakubek (hrvanje) uvrsti na listu trenera čiji rad u 2011. djelomično financira HOO .

Na dnevnom redu Vijeća našlo se izvješće o radu Sportske televizije (SPTV), koja ispunjava svoju temeljnu zadaću, promociju hrvatskog sporta. U prvih se mjesec i pol dana emitiranja kroz reportaže, magazine, intervjue i prijenose govorilo o 50-ak sportova. Ostvarena je odlična suradnja s Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO) te svjetskim agencijama za prodaju TV prava. Osim toga je SPTV krenula u pregovore za kupnju TV prava za ZOI Soči 2014. te ušla u drugi krug natječaja.

U pripremi za OI London 2012. Vijeće je šefom misije imenovalo Damira Šegotu, pomoćnika glavnog tajnika za olimpijski program, a Manuelu Sentđerđi, predstavnicu HOO-a za odnose s javnošću, press-atašeom.

Utvrđeno je kako je HOO u razdoblju 2004.-2011. kroz programe Ureda za programe lokalnog sporta "Aktivne zajednice" i "Od športske škole do Olimpijskih igara"  financirao sportske projekte na lokalnoj razini u iznosu od 18.000.000 kn.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop informirao je Vijeće o tijeku organizacije obilježavanja 20. godišnjice HOO-a, 10. rujna 2011. godine. Proslava će biti na ŠRC Jarun. Tom će se prigodom održati i svečana akademija u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Svečanosti će nazočiti predsjednik MOO-a Jacques Rogge te predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije