Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petrović u problemima

Poteškoće za Hrvatsku: Alba ne pušta Jaleena Smitha na reprezentativnu akciju

Berlin: Hrvatski košarkaši  oprostili se od Eurobasketa, u 1/8 finala poraženi od Finske  86:94
Soeren Stache
03.11.2022.
u 22:23

Aco je objavio popis kandidata, a nije se odazvao američki play Smith kojeg njemački klub nije pustio.

Hrvatska košarkaška reprezentacija 10. i 13. studenoga igra dvije utakmice pretkvalifikacija za EP 2025. godine. Prvo je očekuje gostovanje u Grazu i susret s Austrijom, a zatim u KC Dražena Petrovića stiže Poljska. Sportski direktor reprezentacije Aleksandar Petrović se za taj ciklus, kao i za onaj u veljači 2023., prihvatio uloge vršitelja dužnosti izbornika reprezentacije, a jučer je objavio popis od 15 igrača koji dolaze na pripreme.

To su Roko Prkačin (Girona), Danko Branković (Mega), Matej Rudan (Mega), Dario Drežnjak (Zadar), Tomislav Ivišić (Derby Podgorica), Dragan Bender (Obraidoro), Filip Bundović (Cibona), Toni Nakić (Breogan), Mateo Drežnjak (Derby Podgorica), Toni Perković (Orléans), Roko Badžim (Konyaspor), Luka Ožić (Zadar), Dominik Mavra (Split), Vito Kučić (Cedevita Junior), Borna Kapusta (Cibona).

S užeg popisa izostali su neki igrači za koje se očekivalo da će igrati u narednim utakmicama, no v.d. izbornika Petrović je pojasnio razloge njihova izostanka:

- Alba me obavijestila da Jaleen Smith, kojeg smo očekivali barem za zagrebačku utakmicu, još nije potpuno spreman te ne želi riskirati moguću ozljedu u reprezentaciji. Karlo Matković i Lovro Gnjidić također su ozlijeđeni i neće sudjelovati u toj akciji, a na širu listu ušao je Lovro Mazalin. S obzirom na zgusnute rasporede klubova ovaj vikend, nadam se da će svi igrači ostati zdravi i da neće biti dodatnih ozljeda.

>> VIDEO: Izjava izbornika Hrvoja Horvata na okupljanju rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP 2024.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije