Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SENZACIJA PODNO TORNJA

Posrnuli hrvatski div na čelo dovodi najtalentiranijeg mladog srpskog trenera!

Vladimir Jovanović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
31.01.2021.
u 23:23

Neposredno nakon vrijedne nedjeljne Cibonine pobjede nad Krkom (78:69), Velić je svojim igračima u svlačionici priopćio da više nije njihov trener jer je tako odlučila uprava kluba

Prema je izborio dvije pobjede zaredom i tako Cibonu pogurnuo s "muljevitog" dna regionalne lige, Ivan Velić više nije Cibonin trener.

A to nam govori da u Savskoj 30 već neko vrijeme nisu bili zadovoljni s radom ovog stručnjaka - u kojeg su se svojevremeno zaklinjali - no trenerski je posao kruh sa sedam kora pa se ovakve stvari događaju i stručnjaku koji je ovom klubu 2019. donio prilično neočekivani naslov prvaka Hrvatske.

Neposredno nakon vrijedne nedjeljne pobjede nad Krkom (78:69), Velić je svojim igračima u svlačionici priopćio da više nije njihov trener jer je tako odlučila uprava kluba.

Dosadašnji trener Vukova presicu je završio u suzama, ali ne radi otkaza, jer za njega tada nije niti znao, nego radi smrti bliske osobe u obitelji (ujak) kojoj je, tako je kazao, posvetio ovu pobjedu.

Kako neslužbeno doznajemo, novi Cibonin trener bit će 36-godišnji Vladimir Jovanović, donedavni trener FMP-a, najtalentiraniji mladi srpski trener koji bi u Draženovu domu već večeras trebao odraditi svoj prvi trening.

Inače, uočio utakmice s Krkom, Ciboni je prijetilo da joj se dogodi neslavni rekord. Naime, vukovi u regionalnoj ligi nikad siječanj nisu okončali sa samo četiri pobjede pa se to nije dogodilo niti ove godine. Petu pobjedu u ovosezonskom izdanju ABA lige vukovi su izborili protiv sastava iz Novog Mesta s kojim su se izjednačili na tablici, a za slučaj bilo kakvog kruga na kraju će imati prednost od dvije međusobne pobjede (2-0).

Do dragocjenih bodova u borbi za izbjegavanje predzadnjeg mjesta - koje donosi razigravanje s drugoplasiranim drugoligašem - cibosi su došli ponajviše zahvaljujući svojem najmlađem i najstarijem igraču. Igrač utakmice bio je 18-godišnji kapetan Prkačin (20 koševa, tri napadačka skoka) a visoku razinu korisnosti ostvario je i centar Markota (14 koševa), ponajprije sa svoji tricama.

Vrativši se u sastav, solidnu rolu je odigrao američki razigravač Reynolds (10 koševa, 4 asista), a krucijalnu tricu (za 76:68) zabio je Nakić, kojem je to bio i jedini koš iz igre.

Tako je Cibona u pet dana izborila dvije regionalne pobjede, pa je trener Ivan Velić čestitao svojim igračima na velikoj energiji i želji.

- To je jedino što tražim od njih. Pomalo se dižemo i trebamo nastaviti na ovaj način igrati.

Vjerojatno i hoće, ali bez Velića koji je u Tornju izdržao dvije i pol sezone što je najviše u ovome klubu još od vremena Dražena Anzulovića koji je stolovao od 2003. do 2007. 

A novi trener debitirat će u srijedu u utakmici četvrtfinala Ćosićeva kupa protiv Škrljeva, a već sljedeći dan ga čeka utakmica HT Premijer lige s Hermesom.

Posljednje tri godine, od ljeta 2017. pa do prosinca 2020., Jovanović je bio trener FMP-a u koje je i pekao zanak kao asistent između 2012. i 2016. U međuvremenu, jednu sezonu, bio je trener juniorske momčadi Crvene zvezde.

Da se radi o trenerskom potencijalu svjedoči i činjenica da je od prosinca 2019. pomoćni trener srpske seniorske reprezentacije i to na osobni poziv izbornika Igora Kokoškova koji ga uopće nije osobno poznavao.

Još prošle godine za Jovanovića su se zanimala dva španjolska prvoligaša, ali i jedan ruski klub no do niti jednog od tih transfera nije došlo. Štoviše, Jovanović je odlučio produžiti suradnju sa FMP-om, svojevrsnom podružnicom Crvene zvezde, ali je u prosincu, upravo nakon visokog poraza od "starijeg brata", ta suradnja raskinuta.  

Komentara 11

LI
linkser2
06:46 01.02.2021.

šta su napravili od nekad velikog, gospodskog kluba, ni trenera ne znaju smjeniti kulturno... mislim ,imali su 100 prilika za to, Velić je slabo radio ali obvakav način je sramotan... ali to je tako kada zemljačine preuzmu klub, fuj!!!

ST
stefekov
06:08 01.02.2021.

tek sad ce biti dno dna glede sporta nesto slicno kao hajduk...

AN
Anemija
02:35 01.02.2021.

Dobra odluka, Srbi imaju košarku u genima. Još da je dovesti par srpskih košarkaša i Cibona bi se vratila na stare staze slave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije