Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJA UTAKMICA

Posljednji ples trojice velikana: Pokloni i cvijeće od kluba za oproštaj

01.06.2018.
u 16:03

Čak trojica igrača “plinara” opraštaju od aktivnog igranja. Igor Vori, Tonči i Josip Valčić odigrat će danas protiv Nexea

Veselo i tužno bit će večeras u dvorani Kutija šibica. Veselo jer će rukometaši PPD Zagreba primiti pehar i medalje za 27. uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a tužno će biti jer se čak trojica igrača “plinara” opraštaju od aktivnog igranja. Igor Vori, Tonči i Josip Valčić odigrat će danas protiv Nexea (početak u 18 sati) svoje posljednje minute u ozbiljnom rukometu. Jer, tko zna, možda netko do njih odigra još pokoju veteransku utakmicu. Tonči se oprašta s 39, Igor s 37, a Josip s 34 godine.

Igor osvojio sve medalje

Sva trojica provela su veći dio karijere u Zagrebu i sva trojica igrala su u inozemstvu. Najdulje je u klubu igrao Josip – 15 sezona. Više od njega u klubu je samo Zlatko Horvat. Samo je jednu sezonu Josip proveo u njemačkom Gummersbachu. Njegov brat Tonči igrao je u Zagrebu 14 sezona, a u inozemstvu je igrao za Grosswallstadt, Torrevieju i Ademar. Igor je pak proveo u Zagrebu deset sezona, a dobar dio karijere proveo je u inozemstvu igrajući za Pallamano, Barcelonu, Hamburg i PSG.

Sva trojica igrala su za hrvatsku reprezentaciju. Igor je od 2003. do danas osvojio sve hrvatske medalje na velikim natjecanjima, Tonči se može pohvaliti zlatom na Svjetskom prvenstvu 2003. u Portugalu, a Josip je igrao samo na dva velika natjecanja za Hrvatsku. Objektivno, Josip je imao i daleko najveću konkurenciju na mjestu srednjeg vanjskog gdje su neprijeporni bili Ivano Balić i Domagoj Duvnjak.

Svi ostaju u rukometu

Igor Vori ove se godine oprostio i od igranja u hrvatskoj reprezentaciji, na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Ostat će upamćen kao jedini kružni napadač kojeg je Lino Červar vodio na Olimpijske igre u Ateni. Vori je svih devet utakmica sam izdržao na “crti” igrajući u obrani i napadu 60 minuta po susretu. Bio je dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije, a u zadnje vrijeme znao je reći:

– Ne mogu više podnositi igranje za treća mjesta i osvajanje “drvenih” medalja.

Jer, nakon 2010., kada smo igrali u finalu na Europskom prvenstvu, Hrvatska nikad više nije zaigrala ni u jednom finalu, a igrala je u međuvremenu u četiri polufinala i u sva četiri izgubila.

Vori se može pohvaliti i osvajanjem Lige prvaka 2013. godine s Hamburgom. Igor će ostati u rukometu kao sportski direktor hrvatske reprezentacije.

Tonči Valčić zaslužan je za osvajanje svjetskog zlata u Portugalu. U početku je više bio zadužen za napad, a kako su odmicale godine, postao je pravi specijalist za obranu. Poznat je po šutljivosti prema medijima. Zajedno s bratom Josipom ostat će u klubu. Tonči će sljedeće sezone biti trener, dok će Josip obnašati funkciju sportskog direktora kluba.

 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
17:44 01.06.2018.

veliki igrači..hvala na svemu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije