Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD JE I SLUŽBENO

Posao u Londonu je završen: Evo koliko će Ivan Perišić zarađivati u Tottenhamu!

Foto: Tottenham
31.05.2022.
u 17:00

Ono što Tottenham dobiva jest nogometaš s iznimnim iskustvom, ali i sposobnostima igranja ne samo na lijevom krilu već i lijevom beku, a po potrebi i visoko u ofenzivnom dijelu. Jasno je, radi se o modernom napadaču, koji igra u formi života, a iza sebe ima iskustvo igranja u četiri od pet najjačih liga.

Ivan Perišić uspješno je odradio liječnički pregled u Londonu, sa svojim predstavnicima proučio ponuđene uvjete i službeno postao nogometaš Tottenhama! Ugovor vrijedi minimalno do ljeta 2024., a tjedna plaća bit će mu oko 180.000 funti, doznaje britanski Telegraph.

Inter je prekasno reagirao jer nije dovoljno cijenio vatrenog u svojim redovima i to se Spursima ukazala kao sjajna prilika, koju nisu mogli propustiti.

Sjajni krilni napadač tako im je u momčad stigao besplatno te će svakako biti veliki adut za sve ambicije koje trener Antonio Conte, inače bivši trener Perišiću u Interu, želi postići. Neskriveno je navijao da ga dovede i uspio je u tom naumu. Naravno, Ivanu će ovo biti iznimna prilika okušati se u najjačoj ligi svijeta.

- Uzbuđen sam na prilici postati dio ovako velike momčadi, dio Premiershipa. Ovako nešto sanjao sam kad sam postao profesionalac i ovo mi mnogo znači. Sretan sam i što imam priliku ponovno raditi s trenerom kao Conte. On misli na nogomet svake sekunde dok je budan, sjajan je i volim njegov karakter - izjavio je za službene stranice kluba Ivan.

Također, ono što Tottenham dobiva jest nogometaš s iznimnim iskustvom, ali i sposobnostima igranja ne samo na lijevom krilu već i lijevom beku, a po potrebi i visoko u ofenzivnom dijelu. Jasno je, radi se o modernom napadaču, koji igra u formi života, a iza sebe ima iskustvo igranja u četiri od pet najjačih liga.

 

Jer, kroz karijeru bio je u Francuskoj (Sochaux), Njemačkoj (Borussia (D), Wolfsburg, Bayern) i Italiji (Inter). Za Hrvatsku je upisao 113 nastupa i zabio 32 gola, a iduće sezone igrat će u Ligi prvaka, što mu je bilo jako bitno. Naime, Spursi su u završnici prvenstva nadmašili Arsenal i domogli se četvrte pozicije, koja vodi direkno u elitno natjecanje.

- To je bila velika stvar i za mene jer htio sam igrati Ligu prvaka. Donijet ću mnogo iskustva u klub, mogu igrati više pozicija i uvijek ću se truditi davati najviše što mogu. Time nastavljam i određenu tradiciju, ovdje je igralo dosta Hrvata, s kojima sam nekad igrao. Luka Modrić, Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka, Stipe Pletikosa... Pitao sam ih malo o klubu i gradu, pomogli su mi. Ne mogu dočekati početi igrati, uzbuđen sam - istaknuo je Perišić.

Naravno, nije mu bilo lako napustiti Inter, no okolnosti su bile takve da je jednostavno morao. Uostalom, ovo je bila prilika potpisati još jedan unosan ugovor u karijeri, možda i posljednji prije razmišljanja o povratku u Split, odlasku u neku egzotičnu ligu ili mirovinu.

- Nakon 254 utakmice, 55 golova i 49 asistencija, tri trofeja i 18.934 minute koje sam proveo na terenu noseći ovaj slavni dres, moje putovanje ovdje došlo je do kraja. Iako svaki kraj znači ujedno i novi početak, važno je prisjetiti se svega što se događalo zadnjih godina i pokazati najdublju zahvalnost za sve što smo postigli. Bilo je ovo nezaboravno iskustvo za mene i moju obitelj. Cijelom klubu, mojim suigračima, trenerima i zaposlenicima te najvažnije, navijačima, želim poručiti da će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. Osjećam se privilegirano jer sam igrao za ovaj klub - poručio je putem Instagrama Ivan.

Ivan je karijeru započeo u Hajduku iz kojeg je 2006. preselio u Sochaux. U Francuskoj se zadržao do 2009. godine uz kratku posudbu u belgijskom KSV Roeselareu, nakon čega je preselio u Club Brugge.

Već u drugoj belgijskoj sezoni je bio najbolji strijelac lige i proglašen za belgijskog nogometaša godine.

Nakon tog je uslijedio prelazak u Borussiju Dortmund (2011-13) s kojom je osvojio Bundesligu i njemački Kup, te u Wolfsburg 2013. s kojim također osvaja Kup, te Superkup.

Od 2015. je bio član Intera uz jednu sezonu (2019/20.) provedenu u Bayernu. U dresu bavarskog velikana je osvojio Ligu prvaka, Bundesligu i Kup, dok je s Interom bio talijanski prvak, pobjednik Kupa i Superkupa.

Ključne riječi

Komentara 4

PR
prajdali100
17:30 31.05.2022.

Ovi u Interu nisu normalni! Tek tako pustiti Perišića je nerazumno,van pameti.

ZA
Zakarija
17:21 31.05.2022.

Triba je u yaydug dobija bi japanke i majicu na tri botuna

Avatar KmicaSKvarta
KmicaSKvarta
17:40 31.05.2022.

Ivane imaš li dušu? Zašto nisi doša u našeg Ajduka ka ća si reka. IZDAJICA!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije