Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekrasni golovi

Porto razbio Basel i oborio rekord iz doba kada su s Mourinhom bili prvaci

Porto
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
10.03.2015.
u 22:45

Nakon što su u prvoj utakmici protiv Basela odigrali 1:1, u uzvratu su na domaćem terenu pobijedili s visokih 4:0.

Nogometaši Porta bez velikih poteškoća plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon što su u prvoj utakmici protiv Basela odigrali 1:1, u uzvratu su na domaćem terenu pobijedili s visokih 4:0.

Bila je to zaslužena pobjeda momčadi koja je ostavila puno bolji dojam. A sve je krenulo u 14. minuti kada je iz prvog udarca na gol Porto poveo. Brahimi je prekrasno izveo slobodan udarac i zabio za vodstvo. Postao je tako jedini igrač koji je u ovoj sezoni Lige prvaka postigao dva pogotka izravno iz slobodnog udarca. Do kraja prvog dijela domaća je momčad imala još nekoliko izglednih prilika, ali rezultat se nije mijenjao. 

Nakon samo dvije minute nastavka Herrera je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio rezultat, a u 56. već je bilo 3:0. Casemiro je zabio prekrasan gol iz slobodnog udarca s 30-ak metara, bila je to prava bomba. Konačni rezultat postigao je Aboubakar, a njegov pogodak bio je još jedno remek-djelo.

Porto je tako prošao dalje, a ove sezone su iznimno efikasni. Naime, dosad je zabio 21 pogodak, čime je već sada nadmašio svoju najefikasniju sezonu 2003/04. Tada su pod vodstvom Josea Mourinha postali europski prvaci.

Uz to, Portu je ovo bila najveća pobjeda u eliminacijskoj fazi ovog natjecanja u povijesti. Dosad je najveća bila ona iz finala protiv Monaco kada je slavio sa 3:0.

>>Sportska nepravda u Madridu, Schalke ispao iz Lige prvaka!

Komentara 1

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
22:54 10.03.2015.

Eh lako je njima sa Baselom ...da su oni dobili Maribor ..eh to bi bila druga priča!Kad se Srbi i Bosanci razlete po terenu ni Bog više loptu ne može naći!Hihihihihihih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije