Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA NAJAVA

Poraz Liverpoola mogao bi biti kraj i za Brendana Rodgersa

Brendan Rodgers
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.12.2014.
u 07:15

Rodgers na sve načine pokušava 'razdrmati' svoje izabranike, no problem su neefikasni napadači, sterilni vezni red, a o nesigurnoj obrani u kojoj je i naš Dejan Lovren izgubio mjesto da ne govorimo

Najveći derbi engleskog nogometa igra se u nedjelju, 14. prosinca, od 14.30 sati na Old Traffordu, Liverpool stiže u goste Manchester Unitedu. Prema svim najavama ovo bi mogla biti 'kvalifikacijska' utakmica za menadžera redsa Brendana Rodgersa kojemu bi eventualni poraz mogao presuditi, piše Goal.

Iza Liverpoola je turbulentan dio sezone, kako u prvenstvu, tako i u Ligi prvaka iz koje su ispali nakon domaćeg remija 1:1 s Baselom. Redsi su deveti na ljestvici, nakon 15 odigranih utakmica imaju 21 bod, po šest pobjeda i poraza te tri remija. Pojačanja u koja su uloženi deseci milijuna eura ovog ljeta nikako da proigraju, a uz to su ih sasjekle i ozljede. Tako Rodgers u praktički odlučujućoj utakmici za svoju trenersku karijeru ne može računati na Balotellija i Sturridgea, a nema ni Flanagana i Susa... Redsi su na 15 utakmica zabili 19 golova, a isto toliko su ih i primili. U gostima su ove sezone odigrali sedam utakmica, pobijedili su triput, a četiri su puta izgubili. Na strani su primili 13 golova i zabili 12... Nimalo ohrabrujuća statistika uoči dolaska na Old Trafford. Da ne govorimo o nervozi i nesigurnosti koja se uvukla u momčad nakon svih neočekivanih posrtaja.

Rodgers na sve načine pokušava 'razdrmati' svoje izabranike, no problem su neefikasni napadači, sterilni vezni red, a o nesigurnoj obrani u kojoj je i naš Dejan Lovren izgubio mjesto da ne govorimo. Redsi u ovom trenutku proživljavaju gotovo identičnu situaciju u kojoj se u ovo vrijeme prošle sezone nalazio United, a izlaz i krize jednostavno se ne nazire.

A Manchester United se izvukao iz ponora, rad Louisa Van Gaala napokon je dobio opipljive obrise pa crveni vragovi iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i sigurnije. Europskih obveza nemaju pa se mirno mogu posvetiti domaćem prvenstvu u kojem su nanizali pet pobjeda (Crystal Palace, Arsenal, Hull, Stoke, S'hampton), dok na Old Traffordu imaju sedam utakmica u nizu bez poraza (šest pobjeda i remi). Ima United osam pobjeda ove sezone, četiri remija i tri poraza uz gol-razliku 26-17 te su trenutno treći na ljestvici iza Cityja i Chelseaja.

Van Gaalova momčad je na Old Traffordu odigrala ove sezone osam utakmica, šest je dobila, jednom izgubila i jednom remizirala, a gol-razlika pred njihovim navijačima je 16-6. Uz to United u ovom trenutku nema većih problema s ozljedama, od važnijih igrača tek je izostanak Blinda 'minus', dok bi Di Maria i Shaw trebali biti spremni barem za jedno poluvrijeme derbija s redsima... Nizozemski je stručnjak uspio ustaliti postavu koja odgovara njegovim zahtjevima, čeka se samo da Radamel Falcao napokon proigra jer Kolumbijac se nikako ne uspijeva nametnuti. Pauza zbog teške ozljede ostavila je traga. No uz Rooneya, Van Persieja, Matu, Fellainija, Herreru, Valenciju i ostale United ipak ima dovoljno napadačkog arsenala... Obrana bi trebala izdržati, Liverpool će im teško zaprijetiti.

Posljednji međusobni dvoboj dobio je Liverpool, na Old Traffordu je slavio 3:0 u ožujku ove godine. Ovo je 164. međusobni dvoboj, United je slavio na 64, Liverpool je dobio 55, a 44 su završila remijem. Posljednji derbi bez golova odigran je još 2005., na sljedećih 23 je pao barem jedan gol...

>> Kladioničarske najave pratite na portalu Goal.com

>> Rakitić: Treba biti samokritičan - ovo je loš rezultat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije