Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokup

Popović: Neću dopustiti Draperu da me nadigra

'04.12.2010.,dvorana Sutinska vrela,Zagreb - NLB liga, 10. kolo, KK Cedevita - CEZ Nymburk.Dontaye Draper.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
16.04.2011.
u 08:18

Pašutin najavio žestoku obranu, Aco Petrović kaže: Uzdam se u naš napad, to nam je adut.

Hrvatska će u nedjelju dobiti pobjednika Eurokupa ma kako završio Final Four toga natjecanja u Trevisu. Ovdje je Cedevita, a svaki od preostala tri kluba ima nekoga iz Hrvatske. U Benettonu su trener Repeša te Nicević i Perić, a njihovu današnjem polufinalnom suparniku Cajasolu iz Seville (20.45) pomoćni je trener Žan Tabak.

Kupio si je odijelo

Prvi favorit turnira Cedevitin je polufinalni takmac (18 sati) Unics iz Kazanja. Njegovom igrom dirigira Marko Popović kojem će ovo biti prilika da se nadigrava s novim reprezentativnim suigračem Dontayeom Draperom. Koliki je Popoviću izazov dvoboj s igračem koji će mu oduzeti dio minutaže u reprezentaciji?

– Ne bih sada o tome, već sam Final Four mi je izazov. Da ulazim u to ovdje, zaista nema smisla. Poštujem ga kao igrača, Draper ne bi bio MVP Eurokupa da nije kvalitetan. Sigurno mu neću dopustiti da me nadigra. Dapače, pokušat ću ga pobijediti i nadigrati, ne zato što ima hrvatsku putovnicu, nego zato što želim pobijediti u svakoj utakmici.

Pop kaže da ne igra onako dobro kao što je igrao do ozljede, a nema ni istu ulogu, no osjeća se udobno u svojoj momčadi. O Cedeviti govori s velikim uvažavanjem:

– U naletu su, imaju 11 pobjeda u nizu. Bit će nam teško jer igraju atipično, napadački, za razliku od drugih. Otvaraju reket s dosta šuteva za tricu, a ključ im je Vukušić koji otvara reket.

A upravo su se on i Vedran Vukušić morali pojaviti na glavnoj najavnoj presici u Gradskoj vijećnici Trevisa. U odijelu!

– Kupio sam ga ovdje, po dolasku. Nema smisla kada ideš u Italiju nositi odijelo iz Rusije. Drago mi je što sam dio svog ovog šušura – kazao je Popović.

Zbog odlomljene kosti u gležnju Vukušić je i dalje u posebnom režimu. Ne trenira, a igra zahvaljujući injekcijama protiv bolova.

– U posljednje vrijeme samo šutiram s mjesta i vozim bicikl, a uoči utakmice primim blokadu. Dvije sam primio protiv Estudiantesa, jednu uoči Zagreba, ovo će mi biti četvrta. Kamo sreće da bude potrebe i za petom. Ovdje smo autsajderi, no iznenadili smo mnogo puta ove sezone.

Mirnije nego u Rimu

A hoće li Cedevita u finale, ovisit će i o trenerskim filozofijama. I dok je Jevgenij Pašutin najavio žestoku obranu, Aco je priznao:

– Mi se ne možemo pouzdati u našu obranu koliko u naš napad.

Treneru Benettona Jasminu Repeši sviđa se život u Trevisu.

– Stanujem u starom centru grada. Moj stambeni blok naslonjen je na crkvu, zapravo je na neki način njezin dio, pa me zafrkavaju prijatelji da ovdje imam i svoju crkvu. Obitelj je sa mnom i puno je mirnije nego što je bilo u Rimu i u Bologni - rekao je Jasko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije