Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat televizija

Poluhrvat Chiles u dvoboju s Linekerom

'17.02.2010., Zagreb - Press konferencija izbornika Drazena Ladica i Slavena Bilica uoci prijateljskih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije odrzana je u Kuci hrvatskog nogometa, Rusanova 13. Uje
'Davor Puklavec/PIXSELL'
07.06.2010.
u 20:25

Nova TV će za vrijeme SP-a forsirati Mirka i slobodnu borbu.

Hrvat po majci, Adrian Chiles, zvijezda televizijskog prijelaznog roka u Engleskoj, koji je nedavno s BBC-a prešao na ITV, vodit će sljedećih mjesec dana, za vrijeme SP-a, žestoku bitku za otočke gledatelje s Garyjem Linekerom.

Bivša zvijezda engleske reprezentacije sada je "centarfor" i najjači igrač BBC-a, uz respektabilne suigrače: Strachana, Shearera, Hodgsona...

Igrač od 6 milijuna funta

ITV-ov čovjek od 6 milijuna funta, Chiles, također je okupio momčad snova za SP, sa čak dvojicom francuskih svjetskih prvaka iz 1998.

ITV će uživo prenositi 32 utakmice SP-a u HD-rezoluciji, a ključnim strateškim potezom smatra prenošenje prve dvije utakmice Engleza, protiv SAD-a i Alžira, dok će BBC prenositi treću, protiv Slovenaca, i moguće nastupe Capellove momčadi u osmini finala i četvrtfinalu. Uđu li Englezi u polufinale i finale, obje TV-postaje prenosit će ih uživo.

Na domaćem planu HTV je potpuno potukao konkurenciju. Državna televizija poslala je u JAR 18 ljudi, od toga pet komentatora, a prenosit će sve utakmice, osim u trećem krugu po skupinama kada se igra u isto vrijeme. HTV-ovi stručni komentatori bit će Goran Vlaović i Elvis Scoria.

Bez slike iz JAR-a

Komercijalne televizije, Nova TV i RTL televizija, najveću nogometnu smotru pratit će samo kroz informativne emisije, a neće imati ni sliku iz JAR-a.

Menadžerica Nove TV Vedrana Cvetko, zadužena za odnose s javnošću, obavijestila nas je da će ta TV-kuća SP pratiti kroz redovite informativne emisije te da gledatelji neće biti zakinuti ni za jednu važnu informaciju s travnjaka ili izvan njega.

A za one koji vole malo muškiji sport od nogometa, Nova TV priopćila je da će gledateljima ponuditi spektakularnu borbu Mirka Filipovića i Pata Barryja 13. lipnja, zatim niz UFC specijala koji donose najbolje od najboljeg iz uzbudljivog svijeta slobodne borbe te UFC događanja.

RTL će o SP-u izvještavati u emisiji Vijesti, a koristit će i priloge sestrinske televizije, njemačkoga RTL-a. Hrvatski RTL je nedavno u Južnu Afriku poslao reportera Ninu Štambuka, koji je napravio seriju priloga koji najavljuju sportski događaj godine.

U Njemačkoj utakmice na tri televizije, ostali s reportažama

U Njemačkoj će čak tri televizijske kuće prenositi utakmice SP-a! Državni ARD i ZDF izmjenjivat će se, kodirani privatni Sky također ima sva 64 susreta, a RTL će prenositi jednu do dvije utakmice dnevno, ali nema prava na susrete njemačke reprezentacije. Te tri kuće ujedno vode i veliku bitku sa stručnim komentatorima. Tako će na Skyu gostovati jedini čovjek koji je bio svjetski prvak kao igrač i kao izbornik, Franz Beckenbauer. ARD-ova je uzdanica Günther Netzer, ZDF-ova Oliver Kahn, dok je prvo ime RTL-a Jürgen Klopp.

I ostale njemačke TV-kuće (SAT1, PRO7, Sport1, što je bivši DSF...) poslale su ekipe u JAR i povremeno će objavljivati reportaže. (sp)

BBC

Gary Lineker (zlatna kopačka SP-a 1986.)

Alan Hansen (bivši škotski reprezentativac)

Alan Shearer (63 nastupa za Englesku)

Lee Dixon (bivša zvijezda Arsenala)

G. Strachan (bivši škotski reprezentativac)

Jürgen Klinsmann (svjetski prvak 1990.)

Clarence Seedorf (zvijezda AC Milana)

E. Adebayor (igrač Manchester Cityja)

Harry Redknapp (trener Tottenhama)

Roy Hodgson (trener Fulhama)

ITV

Adrian Chiles (pojačanje s BBC-a)

Marcel Desailly (svjetski prvak 1998.)

Patrick Vieira (svjetski prvak 1998.)

Lucas Radebe (bivši reprezentativac JAR-a)

Edgar Davids (74 nastupa za Nizozemsku)

Gareth Southgate (57 nastupa za Englesku)

Andy Townsend (70 nastupa za Irsku)

Kevin Keegan (bivši izbornik Engleske)

Robbie Earle (bivši reprezentativac Jamajke)

Craig Burley (bivši reprezentativac Škotske)

Ključne riječi

Komentara 1

KO
kolarjeva3
08:03 08.06.2010.

Pa ne mogu vjerovat - vi ste zaista svijetska nacija - poluhrvat Chiles..... - šta bi bilo , da nije hrvata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije