Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI DAN ZA AJAX

Policija koristila suzavac i jedinicu s konjima kako bi zaustavila nerede navijača Ajaxa

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v Olympique de Marseille
Piroschka van de Wouw/REUTERS
24.09.2023.
u 20:00

Najtrofejnijih nizozemski klub trese velika kriza, momčad se nalazi na tek 13. mjestu od 18 momčadi. Navijači su tražili odlazak trenera, ali i vodstva kluba, dok se protiv sportskog direktor Svena Mislintata vodi istraga zbog sumnje u sukob interesa

Nizozemska policija je morala upotrijebiti suzavce i jedincu s konjima kako bi zaustavila nerede navijača Ajaxa nakon prekinute utakmice s Feyenoordom. Najveći derbi nizozemskog nogometa, ogled Ajaxa i Feyenoorda prekinut je u 55. minuti zbog izgreda domaćih navijača pri vodstvu Feyenoorda sa 3-0.

"De Klassieker" je prvi put prekinut koncem prvog poluvremena kada su navijači Ajaxa zasuli teren bakljama pri čemu je jedna pala vrlo blizu gostujućeg vratara Timona Wellenreuthera. Prekid je potrajao desetak minuta nakon čega je prvo poluvrijeme privedeno kraju. Međutim, u 55. minuti navijači Ajaxa su ponovo zasuli teren bakljama, nakon čega je sudac Serdar Gozubuyuk prekinuo utakmicu.

GALERIJA Dinamo zabio pet golova i po drugi put na Maksimiru svladao Astanu

Europa League - Group B - Ajax Amsterdam v Olympique de Marseille
1/15

Uslijedio je i nastavak ispred Johan Cruijff Arene kada su navijači "kopljanika" pokušali ući u klupske prostorije, no u tome ih je zaustavila policija. Na interventnu policiju bacano kamenje, boce i baklje. Policija je tada odlučila upotrijebiti suzavac kako bi smirila mase. "Nakon što je utakmica prekinuta navijači su provalili na glavni ulaz, međutim red je u međuvremenu uspostavljen," objavila je policija.

Do prekida je aktualni prvak vodio sa 3-0. Gosti su sjajno otvorili susret na Johan Cruijff Areni, već u devetoj minuti je Santiago Gimenez doveo Feyenoord u vodstvo. Devet minuta kasnije meksički napadač je postigao i drugi gol, da bi u 37. minuti Igor Paixao zabio za 3-0.

Za Ajax su od prve minute zaigrali Josip Šutalo i Borna Sosa, dok je Jakov Medić ostao na klupi. No, Sosa je već na poluvremenu zamijenjen. Feyenoordov Luka Ivanušec zbog ozljede gležnja nije nastupio. "Ovo je crni dan, a ovo ga čini još gorim", rekao je trener Ajaxa Maurice Steijn za NOS.

VEZANI ČLANCI:

Najtrofejnijih nizozemski klub trese velika kriza, momčad se nalazi na tek 13. mjestu od 18 momčadi. Navijači su tražili odlazak trenera, ali i vodstva kluba, dok se protiv sportskog direktor Svena Mislintata vodi istraga zbog sumnje u sukob interesa oko transfera hrvatskog reprezentativca Borne Sose.

Nizozemski mediji navode kako je Mislintat pregovarao s menadžerom agencije koja ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmBH, platformom za skautiranje nogometaša. Nizozemski mediji pišu kako je Mislintat i u sukobu s trenerom Mauriceom Steijnom koji nije zadovoljan nekim od pojačanja koja su pristigla ovoga ljeta.

Ajax je ovoga ljeta na kupovinu 11 igrača potrošio skoro 110 milijuna eura, no znakovito Chuba Akpom (12,3 milijuna), Georges Mikautadze (16 milijuna), Gaston Avila (12,5 milijuna), Benjamin Tahirovic (7,5 milijuna), Sivert Mannsverk (6 milijuna) i Jakov Medić (3 milijuna) uglavnom su na klupi.

VIDEO 'Da nisam pobjegla, bila bih mrtva na licu mjesta': Buntić pušten, supruga u strahu za život

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:29 24.09.2023.

A ovi naši su se baš veselili igranju za Ajax.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije