Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vedran Ćorluka

Pokradeni smo pred 2 milijarde ljudi, ali slabići smo ako nas ovo poremeti!

Brazil - Hrvatska
Sanjin Strukic/Pixsell
13.06.2014.
u 14:51

- Dobro smo stajali, primili smo taj nesretni glupi gol u prvom poluvremenu, no bez obzira na to, izašli smo pozitivni, počeli igrati, čuvati loptu, ali onda se dogodio taj penal

Teško se prisjetiti kada je reprezentativcima teže pao neki poraz od ovoga s Brazilom. Ni ona petarda protiv Engleza, ni šokovi s Gruzijom, Grčkom ili Škotskom, jer tada su bili svjesni da su sami uprskali. Ovo u Brazilu, na žalost, bilo je izvan njihove moći...

- Razočarani smo jako – istaknuo je Vedran Ćorluka. - Zato što nismo očekivali da nakon 20 dana tolikoga truda i zalaganja, rada na pripremama dođeš na otvorenje SP-a i netko te pokrade pred dvije milijarde ljudi. To je sramota, ali dogodilo se, jednostavno moramo to primiti i nastaviti dalje. Nema druge – kazao je Čarli.

Osjećali ste da ste dobro parirali Brazilu?

- Dobro smo stajali, primili smo taj nesretni glupi gol u prvom poluvremenu, no bez obzira na to, izašli smo pozitivni, počeli igrati, čuvati loptu, ali onda se dogodio taj penal. Premda, i prije toga sudac je griješio. Propustio je dati crveni karton Neymaru, pa kasnije i poništio čisti gol. Ma puno se stvari dogodilo...

Hoće li se sve ovo odraziti na sljedeće nastupe?

- Ne smije, onda smo mi slabići ako se bude osjetilo. Moramo se koncentrirati na drugu utakmicu i pokazati da smo ovdje zasluženo, a ne kukati i plakati da smo zbog toga ispali.

Brazil?

- Dobar je, dobar, ali očekivao sam bolji. Njihov najbolji igrač bio je gospodin u crnom – zaključio je Ćorluka.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Osim nesretnoga Lovrena, kojega će penal na Fredu proganjati cijeloga života, i koji se skoro rasplakao od jada poslije utakmice, najutučeniji je bio Ivica Olić. Trebala je ova utakmica biti nagrada pri kraju karijere, a pretvorila se u noćnu moru.

- Čekajući doping kontrolu, gledao sam snimku. I još sam se više uvjerio kako je to bilo sramotno suđenje! Nekoliko minuta prije njihovog penala, mene je Alves zakačio, kada sam bio u situaciji da golman sigurno ne bi imao loptu, jer je krenuo i stao. A sudac se pravio da ništa nije vidio. To je bio čisti penal za nas! A pet minuta poslije svira takav smiješan penal za njih. Žalosno – pričao je Ola.

Sjetio se i situacije kod poništenog pogotka...

- Skočio sam s golmanom, nisam ga ni taknuo, ruke su mi bili dolje, a on svira faul. Ma bila je to jednosmjerna ulica. Čak mi je i David Luiz rekao – mora da se sudac malo uplašio ove atmosfere u Brazilu. I njemu je sve to bilo malo čudno. Kaže da u Engleskoj nikada ne bi sudio ovakav jedanaesterac.

Sudac – neznalica ili samo proračunat tip?

- Ne ih rekao da nema pojma. On je to lagano radio od početka, kao da ga mi uopće ne zanimamo. Imat će grižnju savjesti kad to pogleda. Poželio sam da mu to bude prva i posljednja utakmica na ovom SP-u – dodaje Ola i zaključuje:

- Protiv suca nismo mogli. Igrali smo koliko smo mogli, nema nam se što prigovoriti. Ali da tako netko nakaradno sudi, to je strašno! Užasno sam razočaran – zaključio je Olić.

>>Scolari: Sudac nam nije pomagao, a bio je čisti jedanaesterac!

>>Modrić: Igrali smo jako dobro, nismo zaslužili poraz od Brazila

Komentara 40

Avatar kocusa
kocusa
15:06 13.06.2014.

Pratio sam tekmu na francuskoj televiziji. Ako Arsène Wenger kaze da je HR izgubila nepravedno, mislim da se tu nema sto dodat. Osim toga, nemogu se otet dojmu da je Plete morao skinuti jedan od ona tri pogotka, ako nista penal.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:13 13.06.2014.

To je iza nas, popravka nema, gledajte da pobijedite u sljedeće dvije utakmice..

AJ
ajmo
15:06 13.06.2014.

Mislio sam za Japance da su pošteniji ljudi kad ono lopine ko i svuda sram ga bilo u vremena Samuraja takva lopina morala bi napravit harakiri,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije