Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
”Živahni starčić” pobjeđuje

Poklepović: Stvorili smo prepoznatljivi autoritet Hajduka

Stanko Poklepović
Ivo Čagalj/Pixsell
07.03.2010.
u 14:53

- Proturanje lopte kroz noge je tek jedna Anasova atraktivnost, a trebalo bi ih biti više - kaže Stanko Poklepović.

Glas je Stanku Poklepoviću pukuno još na trenizima uoči Intera, decibeli u Zaprešiću su ga skoro ugasili, pa nije mogao ni dati televizijsku izjavu.

- Odbio sam televiziju, a osim toga rekao sam da ću ići na televiziju kada izgubimo. Dok pobjeđujemo neka idu drugi - rekao je dan poslije pobjede u Zaprešiću Hajdukov trener Stanko Poklepović.

Osjećam se dobro

Kako mu ide neće dugo na televiziju. Hajduk je pod Poklepovićem startao s dvije pobede, s gol razlikom 8:0. Sasvim pristojno za trenera kojem su, kada je dolazio na klupu, mnogi zlurado pisali “živahni starčić” i slično.

- Svi su komentari bili od vas. vi ste krivi za takve komentare, a ne ja. Prihvatio sam posao kojeg temeljito poznajem. A ja se osjećam dobro, oduvijek sam naučen na rad - nije Poklepović želio ući u polemiku s onima koji su mu predbacivali da je u 72. godini prestar za klupu..

Radije je govorio o igri.

- Vratili smo poljuljano povjerenje, stvorili smo onaj prepoznatiljivi autoritet Hajduka. Osim rezultata i igra mi ulijeva povjerenje - kaže Poklepović.

Šjor Špaco ne bi bio on kad ne bi imao neku primjedbu. Takav je trener, uvijek od svojih igrača traži više.

- Zadovoljila me discpilina igre, taktika koju sam radio tijekom tjedna ostvarila se pedeset posti, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu. Igračima sam prije utakmice rekao da se moraju nametnuti protivniku, a ne on njima. U prvih deset minuta smo “klackali”, a kako je utakmica odmicala bivali smo sve čvršći - kaže Poklepović.

Izvanredno suđenje

Iznenađujuće, s obzirom na poništeni pogodak Tomasova i nedosuđeni jedanaesterac nad Oremušom, pohvalio je suđenje.

- Suđenje mi je bilo izvanredno. Vidio sam te dvije greške, ali bez obzira na to ostao mi je pozitivan dojam o suđenju - rekao je Poklepović.

Pogledao je prema naprijed.

- U hodu ćemo se još dizati, dobijati na atraktivnosti igre. Recimo, Anas je proturio loptu kroz noge i asistirao za gol. To je samo jedna atraktivnost, a trebalo bi ih biti i viš smatra Poklepović.

Kakav je dojam ostavio Anas Sharbini? Čini se da se diže.

- Za mene to do kraja nije bilo dovoljno dobro. Još više sam očekivao od njegovih sposobnosti koje sam oslobodio. Ovo su tek počeci, doći će to, ne može se preko noći napraviti zaokret. Nije on “šalter”, pa da se okrene svjetlo-mrak, veće mora raditi - zaključio je Stanko Poklepović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije