Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapetan za povijest!

Nenadmašni Luka: Evo po čemu je Modrić već šesti u svijetu!

World Cup Qualifiers Europe - Group H - Croatia v Cyprus
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.03.2021.
u 20:22

Mogao je nakon srebra na Svjetskom prvenstvu Luka reprezentaciji reći “zbogom”, nitko mu to ne bi mogao zamjeriti, ali ostao je jer je znao da zamjenu za njega zasad nemamo i da je a i dalje neophodan kockastima

Luka Modrić večeras se na Rujevici opet upisao u povijest. Hrvatski kapetan 135. je put zaigrao u kockastom dresu i sada je sam na vrhu po broju nastupa, ostavio je iza sebe donedavnog rekordera Darija Srnu koji ima 134 nastupa.

Koliko je tih 135 nastupa mnogo, najbolje će pokazati činjenica da je Luka iza sebe ostavio legende reprezentativnog nogometa, Portugalca Luisa Figa (128 nastupa), Talijana Paola Maldinija (127), Brazilca Roberta Carlosa (125), Rumunja Gheorghea Hagija (124), Engleza Waynea Rooneyja (120) i još mnoge druge velikane. A kada se gledaju samo aktivni igrači, Modrić je tu na čudesnom šestom mjestu. Ispred njega su tek Španjolac Sergio Ramos (179), Portugalac Cristiano Ronaldo (171), Meksikanac Guardado (163), Argentinac Lionel Messi (142) i Urugvajac Diego Godin (136). Inače, po broju nastupa za reprezentaciju Luka je već na 70. mjestu među svim igračima na svijetu.

Od dosadašnjih 135 nastupa, Luka je u njih 40 nosio kapetansku vrpcu, po tome je iza Srne (68), Bobana (48) i Nike Kovača (43), no do ljeta, odnosno nakon Eura, taj će se poredak promijeniti jer Luka će dostići i Bobana i Kovača. Zanimljivo, Luka u tih 135 nastupa nijednom nije dobio crveni karton, a svega šest puta dobio je žuti.

Luka Modrić na reprezentativnoj sceni traje već više od 15 godina, debi za vatrene upisao je 1. ožujka u Baselu protiv Argentine (pobjeda Hrvatske 3:2). U toj je utakmici zasjenio i Lionela Messija, najavivši da Hrvatska ima igrača koji će dominirati mnogo sljedećih godina. A u tim godinama postao je ne samo najbolji hrvatski nogometaš u povijesti, već i najbolji igrač svijeta u 2018.

Mogao je nakon srebra na Svjetskom prvenstvu Luka reprezentaciji reći “zbogom”, nitko mu to ne bi mogao zamjeriti, ali ostao je jer je znao da zamjenu za njega zasad nemamo i da je zbog svojih liderskih osobina i dalje neophodan kockastima. A najljepše od svega je što Luka i danas s jednakim žarom nastupa za vatrene kao što je to činio na svom debiju prije 15 godina. Bez obzira na to što je s 35 godina uvjerljivo najstariji igrač hrvatske reprezentacije. Inače, Modrić je dosad čak šest puta zaigrao na velikim natjecanjima, po tri puta na Europskim i svjetskim prvenstvima. Otkako je debitirao za vatrene, Hrvatska je propustila samo jedno veliko natjecanje. Svoj sedmi veliki turnir Modrić je već osigurao (Euro koji ga čeka ovog ljeta), vjerujemo da će i osmi, a onda nakon tog SP-a u Kataru 2022. godine može otići u zasluženu reprezentativnu mirovinu.

Komentara 12

Avatar jeremija1
jeremija1
20:37 27.03.2021.

Ma svaka čast Luki, ali ostatak tima je odigral kukavički ! Bez ikakve vrijednosti, svaka lopta u rikverc ! Samo dajte Livakoviću da se dečko razgibava !

OS
osijek68
20:41 27.03.2021.

Svaka mu cast i veliko hvala!!

Avatar rubinet
rubinet
20:41 27.03.2021.

Toliko smo slabi da Modrić mora igrati stalno , a on bi trebao sudjelovati samo kontra najboljih suparnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije