Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOČARAVAJUĆI DERBI

Pogledajte igranje rukom zbog kojeg je Dinamo ostao bez dugo čekane pobjede nad Hajdukom

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/50
17.12.2023.
u 22:06

Momčadi su u derbiju svakako propustile impresionirati. Osobito je to slučaj kada je riječ o fazi napada, što pokazuje i statistika od devet udaraca prema golu uz tek dva u okvir vrata. Trenutak utakmice uslijedio je u 80. minuti, ali i to uzbuđenje kratko je trajalo kada je pogodak poništen zbog igranja rukom

Jesenski dio sezone HNL-a završio je najvećim derbijem hrvatskog nogometa. Na Maksimiru su se susreli Dinamo i Hajduk, a utakmica je završila rezultatom 0:0. Obzirom na to da je ogled vječnih rivala u prvome kolu završio s 1:2, a onaj na Poljudu u 10. kolu s 1:0, momčad s Poljuda je svoj naslov jesenskih prvaka definitivno okrunila boljim međusobnim omjerom protiv Dinama.

Dakle, Hajduk je trenutno na vrhu tablice s 41 bodom. Dinamo je ovime došao na 34 boda, ali i pao za jedno mjesto obzirom da se RIjeka pobjedom nad Rudešom (3:0) popela na drugo mjesto s 35 bodova. Dinamo za sada ima dvije utakmice manje od vodećeg Hajduka, a Rijeka jednu.

GALERIJA Dinamo i Hajduk bez pogodaka na Maksimiru! VAR poništio gol Dinama

Dinamo i Hajduk sastali su se u 19.kolu HNL-a
1/50

Momčadi su u derbiju svakako propustile impresionirati. Osobito je to slučaj kada je riječ o fazi napada, što pokazuje i statistika od devet udaraca prema golu uz tek dva u okvir vrata. Jedna od rijetkih svijetlih točaka bio je Japanac, Takuro Kaneko, koji je pokazao osobitu srčanost u igri prema naprijed, a svoj je doprinos dao i Bruno Petković. Hajduk je igrao poprilično rezervirano uz poneki odvažan pokušaj Emira Sahitija i par dobrih poteza Marka Livaje.

VEZANI ČLANCI:

Dinamo je na trenutke čak i dobro pritisnuo obranu protivnika, a najzanimljiviju situaciju vidjeli smo u 80. minuti kada je Mauro Perković u padu pogurnuo loptu u mrežu. Proslavili su to igrači i navijači Dinama, no sve je to bilo uzalud jer je gol poništen zbog igranja rukom. Intervenirao je VAR, a glavni sudac Patrik Kolarić pokazao je da 'plavi' ipak nemaju zašto slaviti. Snimku spornoga trenutka možete pogledati OVDJE.

VIDEO Torcida bakljadom i pirotehnikom prekinula utakmicu protiv Dinama

Komentara 19

KI
KikirikiMiki
22:45 17.12.2023.

nevjerovatno kako to prolazi, mene prepipavaju a ne nosim ni pinkali ni upaljace kaj te redari pitaju, al ovi divljaci udzu u stadion sa ovakvom pirotehnikom, treba tim redarima odmah otkaz dat

NI
nikola1975
11:35 18.12.2023.

Meni iz ovoga nije jasno čija je ruka suđena. Ako je Perićeva onda OK ali ako je suđena Perkovićeva onda je trebao biti penal za Dinamo jer prije Perkovića igrač Hajduka igra rukom.

PA
pajokola1
08:06 18.12.2023.

Toliko tinte na jednu lošu utakmicu, navijam za Hajduk ali ovo je bilo loše i sramotno za obje ekipe koje misle biti prvaci, Osijek i Rijeka bar igraju dopadljiv i gledljiv nogomet, bolje njih gledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije