Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Poginuo je čuveni sportaš (24) i aktualni svjetski rekorder od posljedica teške prometne nesreće

FILE PHOTO: Running: Chicago Marathon
Patrick Gorski/REUTERS
12.02.2024.
u 07:12

"Užasno odvratno! Kenija je izgubila posebnog dragulja. Nemam riječi", objavio je kenijski ministar sporta Ababu Namwamba.

Svjetski rekorder u maratonu, kenijski trkač Kelvin Kiptum poginuo je u prometnoj nesreći u nedjelju, objavile su kenijske vlasti. Uz 24-godišnjeg Kiptuma, poginuo je i njegov trener Gervais Hakizimana.

GALERIJA Chiefsi osvojili Super Bowl

FILE PHOTO: Running: Chicago Marathon
1/9

"Užasno odvratno! Kenija je izgubila posebnog dragulja. Nemam riječi", objavio je kenijski ministar sporta Ababu Namwamba.

VEZANI ČLANCI:

Kiptum je u listopadu prošle godine na Čikaškom maratonu postavio svjetski rekord pretrčavši 42 kilometra i 195 metara za 2:00:35 sati čime je za 34 sekunde srušio dotadašnji rekord još jednog Kenijca Eliuda Kipchogea koji je postavljen u Berlinu 2022.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije