Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN NASTUP

Poetska pravda: Bayern odbacio Hrvata, a on uzvratio na fenomenalan način

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Bayern Munich
Wolfgang Rattay/REUTERS
13.02.2024.
u 09:20

Hrvatski reprezentativac u 2024. briljira u dresu lidera Bundeslige Leverkusena, gdje je na posudbu poslan iz Bayerna u kojem je proteklog ljeta smatran viškom

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić s razlogom je ovih dana jedan od najspominjanijih igrača u njemačkom klupskom nogometu. Nakon što je u krucijalnoj pobjedi vodećeg Bayer Leverkusena protiv drugoplasiranog Bayerna 3:0 zabio pogodak i općenito bio sjajan u utakmici, kultni njemački Kicker proglasio ga je igračem kola.

Bila je to svojevrsna poetska pravda jer je upravo Bayern Stanišića ovog ljeta poslao na posudbu u Leverkusen a da su Bavarci pritom imali tek jedno rješenje na njegovoj poziciji desnog beka. I sam je Stanišić tada izjavio da je “iznenađen odlukom”. U početku sezone 23-godišnji Hrvat u Leverkusenu je uglavnom bio pričuva, igrajući poglavito utakmice Europske lige i njemačkog Kupa, no u 2024. godini fantastično je iskoristio svoju priliku. Strateg Xabi Alonso bio je svjestan da će početkom ove godine biti bez dva stopera prvotimca, Odilona Kossounoa te Edmonda Tapsobe koji su predstavljali Obalu Bjelokosti, odnosno Burkinu Faso na Afričkom kupu nacija.

Prilike su kao vanjski stoperi u formaciji 3-4-2-1 dobili Stanišić i Ekvadorac Pierro Hincapie, inače nominalno bekovi, te su te prilike briljantno iskoristili. U tom je razdoblju Leverkusen u četiri utakmice tri puta ostao ‘čiste’ mreže, a protiv Bayerna je Josip pokazao da sjajno može pokriti i poziciju ofenzivnog desnog beka, koji je u Leverkusenu praktički desni veznjak. Sad kad su se Tapsoba i Kossounou vratili, Alonso ima samo slatke brige.

S druge strane, Bayern je ove sezone imao samo jednog desnog beka, Noussaira Mazraouija, koji je s Marokom također nastupio na Kupu nacija, pa su morali ‘gasiti vatru’ i dovoditi Sachu Boeya iz Galatasaraya za 30 milijuna eura. Kakva bi to priča bila da Stanišić, koji je na ljeto bio smatran viškom, osvoji naslov s Leverkusenom, a Bayern, koji ga se olako riješio, na kraju ostane bez ičega. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije