Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Početak kraja ili novi početak

01.01.2006.
u 22:48

Nakon borbe, nazvao me kolega pitavši: Je li to početak kraja? Pitao me to pod dojmom drugog Mirkova poraza u samo ?etiri mjeseca (?etvrtog u ultimate fightu). Činjenica jest da će Cro Copu poraz od Hunta umanjiti rejting, ali ne mnogo. Jer, borba je bila odlična i sigurno je zadovoljila poslodavce iz Pridea. One koji svu tu makljažu pakiraju i prodaju publici.

Ipak, Hunt je Mirka pogurnuo i zasjeo na njegovo mjesto, prvo iza Fjodora i Minotaura, zajedno s odličnim Rusom Haritonovom. I to tako kao da je netko sve isprogramirao, kao da je za nekim komandnim mostom odlučeno da se preko Cro Copova imena u vrh uvlače novi igrači.

Hoće li ostati dio tog najelitnijeg gladijatorskog društva ovisit će mnogo i o njemu samom. Mirko je zapao u određenu psihološku krizu. Vidi se to i po borbama, u kojima se sve češće brani. Kao da se prerano povlači kada naiđe na tvrdu kost.

Cro Cop je trebao promjene u svom jednoličnom spartanskom režimu i načinu treninga. Zato je valjda mijenjao i kondicijskog, a potom i boksačkog trenera. I dok su kondicijski pomaci uočljivi, boksački, nažalost, još nisu. A Mirku je u srazu s Huntom, osim borbe u parteru, trebalo i više boksačke hrabrosti, više uzastopnih udaraca, a manje onoga odbojnog uzmicanja po ringu uz odmahivanje rukom.

Ako i nije početak kraja, ova je borba još jedna ilustracija ?injenice da Mirku, da bi bio svjetski prvak, očito nešto zna?ajno nedostaje. U dvije borbe za svjetski naslov gubio je zahvaljuju?i detaljima. Minotaur je strpljivo primao i trpio batine i onda ga namamio u stupicu. U borbi s ozlijeđenimg Fjodorom nije iskoristio priliku života, jer su ga izmrcvarili vremenska razlika i nespavanje.

A veliko je pitanje hoće li takvih prilika više i imati. Sam se za nju može izboriti jedino pobjedom na Grand-prixu, a to je tako brutalno sito i rešeto kakvog bi se pobojao i kakav filmski mitski junak. Mirko je zasad, a mogao bi to i ostati, najveći borac koji se u K-1 i Prideu borio, a nikada naslov nije osvojio. No, ne zaboravite feniks-priču Gorana Ivaniševića. Baš kada su ga svi otpisali, osvojio je Wimbledon. U Cro Copovim nogama i šakama još uvijek ima dinamita. Pitanje je samo ima li dovoljno moćan upaljač (psihu).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije